Mááriv: A felkelők szerint Izrael Damaszkusz mellett vegyifegyver-központot bombázott - Gazdasagportal.hu

Mááriv: A felkelők szerint Izrael Damaszkusz mellett vegyifegyver-központot bombázott

A szíriai lázadók katonai parancsnokságának nyilatkozata szerint az izraeli légierő egy Damaszkusz melletti vegyifegyver-központot bombázott vasárnap hajnalban – írta a Mááriv című izraeli napilap.

A felkelők katonai tanácsa egy videófelvételt is közzétett, amelyen az látható, füst száll a létesítményből az állítólagos izraeli bombázás után.
A szíriai szervezet szerint az izraeli gépek először Bassár el-Aszad elnök damaszkuszi palotája fölött repültek át, majd megtámadták a vegyi fegyverek Damaszkusz melletti központját.
A légi támadás hírét nem erősítették meg hivatalosan, és a Máárivon kívül más izraeli napilap sem számolt be az eseményről.
Az izraeli hadsereg nem kívánt nyilatkozni az állítólagos légicsapásról, amelyben a felkelők szerint a szíriai légelhárítás lőtte az izraeli repülőgépeket, de nem sikerült eltalálnia azokat.
Kamal al-Labuani szíriai ellenzéki vezető vasárnap azzal vádolta Bassár el-Aszad kormányát, hogy ezerkétszáz tonna vegyi fegyvert, köztük mérgező szarin gázt és mustárgázt halmozott fel. (MTI)

Scroll To Top