Londoni elemzők: visszatérőben a fenntartható növekedés Magyarországon

A részletes GDP-adatokból arra lehet következtetni, hogy a magyar gazdaság fokozatosan visszaáll a fenntartható növekedési pályára – vélekedtek a második negyedévi teljes kifejtésű GDP-adatsor szerdai közzététele után a londoni pénzügyi elemzők.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ismertetése szerint a magyar hazai össztermék 0,5 százalékkal emelkedett az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest, és 0,1 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint. A részletes GDP-számok megegyeznek az augusztusi első becsléssel.
A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays felzárkózó piacokra szakosodott elemzői a szerdai adatismertetés után adott értékelésükben kiemelték azt a véleményüket, hogy a számok mindent egybevetve fokozatos kilábalást mutatnak a magyar gazdaságban.
A ház közgazdászai közölték, hogy jelenlegi előrejelzésük 2013 egészében 0,5 százalékos, 2014-ben 1,0-1,5 százalék közötti gazdasági növekedést valószínűsít Magyarországon.(MTI)

Scroll To Top