Leáldozóban a táblagépek?

A nagyobb méretű okostelefonok által támasztott konkurencia és az új készülék kategóriák, például a viselhető eszközök megjelenésének lehetősége miatt csökkentette a táblagépek világpiaci forgalmára vonatkozó előrejelzését az IDC amerikai informatikai és távközlési piackutató vállalat.

Az IDC pénteken közzétett közleményében az idei táblagép forgalmat 227,4 millió készülékre becsüli, kevesebbre korábbi 229,3 milliós előrejelzésénél. A 2012-es táblagép értékesítésekhez azonban még az idei csökkentett előrejelzés is 57,7 százalékos növekedést jelent.
A táblagép világpiaci forgalom még a kissé visszafogott becsléssel együtt is rohamos mértékben növekszik majd a következő években és 2017-re eléri a 407 millió darabot.
Nő a munkára használt táblagépek részaránya az összes értékesítésen belül. Miközben tavaly a táblagépeknek 90 százalékát még szórakoztató elektronikai készülékként vásárolták meg és 10 százalékát munkavégzés céljára, addig 2017-re az arány már 80:20 százalékra tolódik majd el az IDC szerint.(MTI)

Scroll To Top