Lassult a gazdasági növekedés az EU-ban a tavalyi harmadik negyedévben

Lassult a gazdasági növekedés az Európai Unióban 2013 harmadik negyedévében. Az Eurostat, az EU statisztikai hivatala pénteken tette közzé a 2013-as harmadik negyedéves GDP növekedésről szóló végleges adatokat.

Az Eurostat szerint 0,2 százalékra lassult a 28 tagállamból álló EU-ban a negyedéves alapon számolt gazdasági növekedés 2013 harmadik negyedévében. A második negyedévben még 0,4 százalékos növekedés volt.
Szintén csökkent az euróövezet GDP növekedése a harmadik negyedévben az azt megelőző három hónaphoz képest. A harmadik negyedévben 0,1 százalékos GDP növekedés volt, a második negyedévben még 0,3 százalékos.
A nagyobb gazdaságú tagállamok közül Nagy-Britanniában 0,8 százalékos, Németországban 0,3 százalékos, Spanyolországban 0,1 százalékos volt a harmadik negyedéves gazdasági növekedés. Az olasz gazdaság eközben stagnált, a francia pedig 0,1 százalékkal csökkent.
Magyarországon 0,9 százalékos volt a 2013-as harmadik negyedéves gazdasági növekedés, csak Romániában (1,6 százalék), Írországban (1,5 százalék) és Lettországban (1,3 százalék) volt nagyobb növekedés.(MTI)

Scroll To Top