Lakástakarékpénztári körkép: az Aegon felfüggeszti az értékesítést, az Erste ingyenes számlanyitást kínál

Az Aegon Lakástakarékpénzár 2018. október 1-jével felfüggeszti értékesítési tevékenységét, az Erste Lakástakarékpénztár pedig számlanyitási akciókkal várja az ügyfeleit.

A Bank360 információi alapján az Aegon Lakástakarékpénzár 2018. október 1-jével felfüggeszti értékesítési tevékenységét. A pénzintézet közleménye szerint a meglévő ügyfeleknek nincs ezzel kapcsolatban teendője, új szerződéseket pedig szeptember 28-ig fogadnak be. A felfüggesztés okát egyelőre nem közölték. A meglévő szerződéseket továbbra is az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. fogja kezelni, ezenkívül azt közölték, hogy az Aegon Magyarország vállalatcsoport többi tagját és azok ügyfeleit nem érinti a lakástakarékpénztárral kapcsolatos döntés.

Az Aegon döntése ellenére sem áll meg a lakástakarékpénztári piac, az Erste Lakástakarék Zrt. több akciót is meghirdetett szeptember közepén, ami a számlanyitási díjat érinti. Az egyik a Mennyiségi akció, ami azoknak nyújt jelentős kedvezményt, akik egyszerre több lakástakarék számlát szeretnének kötni az Ersténél. Az Átkötési akciót pedig azok vehetik igénybe, akik az Erstét kivéve bármely magyarországi lakástakarékpénztárnál olyan lakástakarékpénztári szerződéssel rendelkeztek, amely az elmúlt 12 hónapban szűnt meg. Azok számára, akik megfelelnek az Átkötési akció feltételeinek, a számlanyitási díjat 100%-ban elengedni az Erste. Mindkét akció 2018. december 17-ig vehető igénybe.

Bank360 vélemény: Egyre nagyobb a verseny a lakástakarékpénztárak között, így arra biztatjuk a lakástakarék számlanyitás előtt álló olvasókat, hogy szánjanak időt az ajánlatok összehasonlítására, vegyék figyelembe az időszakos kedvezményeket, és a döntéseiket a kitűzött pénzügyi céljaik alapján hozzák meg, hiszen leendő otthonuk múlik rajta. A Bank360 lakástakarék kalkulátorával könnyedén össze lehet hasonlítani a lakástakarékok aktuálisan elérhető legkedvezőbb ajánlatait.

Scroll To Top