Külföldi sajtó Magyarországról – Magyarország jobboldali, rettentően nyomasztó” és nagyon olcsó

A Süddeutsche Zeitung című liberális német lap magyarországi riportot közölt pénteki számában.

A Kézcsók, hideg ország című írásának bevezetőjében Helmut Schödel kiemelte, hogy Magyarország “jobboldali, depresszív és nagyon olcsó a beutazónak, ha van egy kis pénze”.
A szerző Sopront és a város térségét bemutatva egyebek között azt írta, hogy “az új, jelenkori Magyarországra” már nem a “Csárdáskirálynő, a pusztaromantika, Rökk Marika és a bográcsgulyás” a jellemző, hanem inkább az, hogy “rettentően nyomasztó”.
Hozzátette, hogy Sopron vidékén “ha van valakinek pénze, akkor a külföldieknek”, akik többnyire osztrákok. A régióban “kolóniák” alakultak ki olyan osztrákokból, akik “Bécsben nem találkoznának egymással” – írta a müncheni lap riportere.
A helyiek számára a házakat olcsón felvásároló, a masszőrök, fodrászok, fogorvosok, pedikűrösök és manikűrösök, házmesterek szolgáltatásait “abszolút nevetséges dömpingáron” igénybe vevő, a vendéglőkben az olcsóságról tele szájjal kiabáló “bécsi külvárosi figurák” és egyéb jövevények jelentik az EU-t, és így “nem csoda, ha a kisember bedől a budapesti populista EU-ellenes politikának” – fejtette ki a szerző, megjegyezve, hogy ezeket az “új-magyarokat nem igazán lehet integrálni” a helyi közösségekbe.(MTI)

Scroll To Top