Külföldi sajtó Magyarországról – Orbán kormánya a bevándorlási politikája szélsőséges keménységet demonstrál

A ZDF német országos közszolgálati televízió Heute Show című szatirikus politikai magazinműsora és a Der Spiegel című hírmagazin a menedékkérők ellátása körüli uniós vitákkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

A Der Spiegel a szombaton megjelent számában az uniós tagállamokban elindított befektetési letelepedési programokról közölt összeállítást Az arany híd címmel. A szerző, Christoph Schult kiemelte: a magyar programot azzal népszerűsítik, hogy annak révén be lehet lépni a német munkaerőpiacra. Hozzátette: a német belügyminisztérium álláspontja szerint ez nincs így, és Berlint azért is „bosszantja” az ügy, mert Orbán Viktor jobboldali kormánya „a bevándorlási politika másik oldalán szélsőséges keménységet demonstrál”.
Schult hozzátette, hogy a magyar miniszterelnök „fokozni akarja a harcot a +gazdasági menekültek+ ellen”, és „a menekülést Európába +kedélyes délutáni szórakozásként+ gúnyolta”.
A Heute Show pénteki adásában Oliver Welke műsorvezető az EU-ba irányuló menekülthullámról szóló összeállításban kemény szavakkal bírálta Orbán Viktort, és úgy vélekedett, hogy a kormányfő kedélyes délutáni szórakozásnak nevezte a Földközi-tengeren számtalan halálos áldozattal járó tömeges menekülést.
http://www.heute-show.de/ZDF/
Orbán Viktor a ZDF műsorában és a Der Spiegelben egyaránt idézett rádióinterjúban az illegális határátlépés ügyében ezt mondta: az illegális bevándorlást minden esetben törvénysértésnek kell tekinteni, az ugyanis nem egy „bocsánatos bűn”, nem egy „kedélyes délutáni szórakozás”.(MTI)

Scroll To Top