Külföldi sajtó Magyarországról – A NZZ a gazdaságpolitikáról

A Matolcsy György és Varga Mihály kinevezéséről és a magyar gazdaságpolitikáról közölt cikket a Neue Zürcher Zeitung (NZZ).                                                                                                                          

 Hétfőn átvette kibővített hatáskörökkel felruházott hivatalát az új magyar jegybankelnök, Matolcsy György – írta az NZZ belföldi kiadása. Ismertette többek között, hogy a központi bank közlése szerint Matolcsy közvetlenül felelős lesz a személyzeti politikáért is és helyettesének hatáskörét az ő javára szűkítik.
A tekintélyes liberális konzervatív napilap kiemelte továbbá: Matolcsy jelölésével együtt ismertté vált, hogy Varga Mihály követi őt gazdasági és pénzügyminiszterként. Varga személye külföldön garanciának számít a szakmaorientált gazdaságpolitikára – írta. Egy tévényilatkozatában Varga azt mondta, hogy jelenleg nem lát szükségesnek költségvetési kiigazításokat a folyó évre. Szakértők szerint ugyanakkor a növekedési és árfolyam-előrejelzések gyors változása miatt akár a GDP 1,5 százalékát kitevő korrekcióra lesz szükség, hogy a maastrichti 3 százalékos cél alatt maradjon a költségvetési hiány – állt az NNZ cikkében. (MTI)
http://www.nzz.ch/aktuell/wirtschaft/wirtschaftsnachrichten/erweiterte-befugnisse-fuer-den-neuen-chef-1.18039750

Scroll To Top