Növelte eredményét az Appeninn - Gazdasagportal.hu

Növelte eredményét az Appeninn

Csaknem megduplázódott és 761 millió forintra nőtt az ingatlanfejlesztő és vagyonkezelő Appeninn Holding kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) eredménye tavaly, az adózott eredmény pedig 270 millió forint lett – közölte a társaság legfrissebb gyorsjelentésének adatait ismertetve kedden.

A közlemény szerint a cégcsoport magyar számviteli szabályok szerint számított nettó árbevétele csaknem 54 százalékkal emelkedett 2012-ben az előző évhez képest, és megközelítette az 1,5 milliárd forintot. A bruttó díjbevétele (IFRS szerint) 44 százalékkal 1,361 milliárd forintra növekedett. A nettó díjbevétel 52 százalékos emelkedés mellett 795 millió forintot ért el.
A működési eredmény több mint duplájára, 688 millió forintra emelkedett, a társaság adózás előtti eredménye pedig 359 millió forintra nőtt a tavalyi 100 millió forintról.
A társaság folyamatosan bővülő ingatlanportfóliójának köszönhetően az ingatlan-bérbeadásból származó bevétel teszi ki a csoport bevételeinek csaknem 93 százalékát.
Az ingatlan bérbeadás díjbevétele 57 százalékkal növekedett és meghaladta az 1,261 milliárd forintot.
A cégcsoport árbevételének növekedése egyrészt az elmúlt évben lezárt jelentős akvizícióknak köszönhető, amelyek révén a társaság ingatlanállománya mintegy 65 ezer négyzetméterre növekedett, emellett sikerült az ingatlanportfólió kihasználtságát csaknem maximális szinten tartani, messze a piaci átlag felett – idézi a közlemény Székely Gábort, az Appeninn Holding igazgatóságának elnökét.
A 2009-ben alakított Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. befektetési társaság tevékenysége során olyan piaci szegmensekre koncentrál, ahol alacsonyan árazott, ám nagy hozamtermelést ígérő eszközök szerezhetők meg, és tarthatók fenn közép- illetve hosszútávon. Ilyen célterület a többi között a B-kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok, vagy a speciális igényeket kielégítő haszongépjárművek piaca.
A társaság részvényei 2011 októbere óta a Budapesti Értéktőzsde A-kategóriájában forognak, 2012. április 1-től pedig a BUX-ba is bekerültek.
Az Appeninn-részvény 12 havi legmagasabb ára 448 forint, éves minimuma 224 forint, a hétfői záróára 240 forint volt. (MTI)

2013. márc. 04. 22:05 2012 I-IV. Negyedéves jelentés (BÉT)

 

Japángyertya Diagram nagyítása:

Scroll To Top