Külföldi lapok Magyarországról – EU gondja Magyarországgal lesüllyedhet-e a görög vagy a brit típusú patthelyzet szintjére?

Vajon az EU gondja Magyarországgal lesüllyedhet-e a görög vagy a brit típusú patthelyzet szintjére? – tette fel a kérdést vasárnap a The Wall Street Journal internetes kiadásában Simon Nixon azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament a múlt héten rendkívüli ülést tartott annak megvitatására, hogyan viszonyul Magyarország az európai értékekhez.

„Nem feltétlenül” – vélekedett a szerző. Megítélése szerint még Orbán Viktor ellenfelei is elismerik, hogy miközben a  miniszterelnök belpolitikai előnyszerzésre használja fel az EU-val folytatott vitáit, tudja, hogy mikor visszakozzon.
„Eközben az európai uniós tagság támogatottsága továbbra is nagy. Most még a Jobbik is azt állítja, hogy EU-párti párt. Ennek némi köze lehet azokhoz a 5-6 milliárd eurónyi EU-alapokhoz – ez a GDP 5 százalékával egyenlő -, amelyeket tavaly Brüsszelből Budapestnek folyósítottak. Végül is, ez egy egyetemesen elismert európai érték” – írta Nixon.(MTI)
http://www.wsj.com/articles/hungarys-challenge-to-european-values-1432492960

 

Scroll To Top