Közzétette egyezségi javaslatát az E-Star

Közzétette fizetőképességének helyreállítását célzó programját és egyezségi javaslatát az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A tájékoztatás szerint a tavaly december óta csődeljárás alatt álló E-Star programjának célja, hogy meggyőzze a kötvényesi, banki, valamint szállítói hitelezőket és korábbi alvállalkozókat arról: érdemes a fizetési határidők módosításával, engedmények nyújtásával segíteni a társaság reorganizációs programjának megvalósítását. Ezzel ugyanis megteremtik annak lehetőségét, hogy a társaság, bár jelentősen csökkentett hazai termelőkapacitásokkal és racionalizált költségstruktúrával, de folytathassa gazdasági tevékenységét, és eleget tudjon tenni a fennálló tartozásokból eredő kötelezettségei jelentős részének.
A csődeljárás keretében a társaság, illetve a cégcsoport a tevékenységéből keletkező teljes szabad készpénzállományt fel kívánja használni a fennálló hitelezői tartozások rendezésére a reorganizációs programban meghatározott 15 év alatt. Erre a társaság mintegy 9,3 milliárd forint forrást tudna biztosítani.
Az energiaszolgáltatók felé fennálló kötelezettségeket, az elmaradt munkabéreket, azok közterheit, valamint a munkaviszonyok megszüntetéséhez kapcsolódó juttatásokat és azok közterheit teljes mértékben kifizetnék. Az egyezségi javaslat szerint a biztosított hitelezői kategóriában a tartozásokat 100 százalékban visszafizetné a cég, a nem biztosított kategóriában viszont a 45,8 százalékát. A társaság az egyezségi javaslatban kéri hitelezőitől a követeléseik kamat- és egyéb járulékainak teljes elengedését.
A cég korábbi tájékoztatása szerint a csődegyezségi tárgyalást február 4-én tartják Budapesten.
Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. részvényei a tőzsde „B” kategóriájában forognak. (MTI)

http://bet.hu/newkibdata/113000140/E_STAR_reorganiz_ci_s_terv.pdf

Scroll To Top