Kormánynévsor – Jobbik: nagy változás nem várható

A Jobbik nem remél nagy változást a kormányzati politikában a következő négy évben – mondta Dúró Dóra, a párt szóvivője az MTI-nek csütörtökön, miután Orbán Viktor megnevezte harmadik kormányának miniszterjelöltjeit.

A jobbikos politikus szerint “Orbán Viktor azt a formát hozta, amire lehetett számítani”, a kormánynévsor nem okozott meglepetést, gyakorlatilag majdnem minden miniszterjelölt neve szerepelt már korábban a sajtóban. Dúró Dóra jelezte: szakmai kritikáikat a bizottsági meghallgatásokon mindegyik jelöltnek el fogják mondani.
Megjegyezte: magával a kormánystruktúrával sem értenek egyet, hiszen olyan kiemelt területek, mint az oktatás, az egészségügy és a szociális terület nem kapnak önálló tárcát, hanem továbbra is “egy minisztériumba zsúfolva” kell működniük, ami a Jobbik álláspontja szerint nem lehet hatékony.
Az ellenzéki párt azt is sérelmezi, hogy a vidékfejlesztési helyett földművelésügyi tárcát hoznak létre, amit szintén visszalépésnek minősítenek.
Dúró Dóra azt mondta: nagy változást nem remélnek, hiszen alapvető személyi változások nem lesznek a kormány összetételében. “Ugyanarra a gazdagoknak kedvező kormányzásra számíthatunk, ami az elmúlt négy évben is volt” – jegyezte meg.
A szóvivő kitért arra is: a legnagyobb meglepetést a KDNP-s Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszteri jelölése okozta, de irányváltásra az ő személye alapján sem lehet számítani a fejlesztési tárcánál és a kormányzati politikában.(MTI)

Scroll To Top