Álhír az új jegybankelnökről szóló sajtóinformáció

Alaptalannak és álhírnek nevezte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Világgazdaság Online kedd esti cikkét, amely szerint eldőlt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter veszi át Simor András helyét a Magyar Nemzeti Bank élén.

A portál megbízható forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az esti órákban született meg a döntés az új jegybankelnök személyéről.
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-nek telefonon erre reagálva kijelentette: „nem tárgyaltuk és nem is fogjuk tárgyalni a gyulai frakcióülésen ezt a kérdést, ahogyan más testületek sem tárgyaltak róla, még csak informális megbeszéléseken sem került szóba, éppen ezért a Világgazdaságban megjelent hírt alaptalannak és álhírnek tartjuk”.
„Javaslom a különböző sajtóorgánumoknak, hogy az úgynevezett megbízható forrásaikat ellenőrizzék le, mielőtt félretájékoztatják a közvéleményt” – mondta, megjegyezve: minden médiumnak áll a rendelkezésére, ha kérdésük van.
Hozzátette, az évadnyitó gyulai Fidesz-KDNP-frakcióülésnek a rezsicsökkentés a kiemelt témája.
Kocsis Máté úgy fogalmazott, „személyi kérdésekről, így Matolcsyról sem volt szó, rezsicsökkentésről annál inkább”.
Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten Brüsszelben azt mondta, a jegybankelnök-jelölést a határidő lejárta előtt mindössze egy nappal fogja megtenni a jelölt személyét érintő viták elkerülése érdekében. (MTI)

Scroll To Top