Kisvállalkozásokkal foglalkozó amerikai kormányhivatal: a legtöbb kölcsönt New York, Texas és Kalifornia kapta - Gazdasagportal.hu

Kisvállalkozásokkal foglalkozó amerikai kormányhivatal: a legtöbb kölcsönt New York, Texas és Kalifornia kapta

A kisvállalkozásokkal foglalkozó amerikai kormányhivatal (SBA) pénteken közzétett jelentése szerint a gazdaságélénkítő csomagtervekben rögzített kölcsönök közül a legtöbbet New York, Texas és Kalifornia állam cégeinek folyósították.

Az SBA közleménye szerint a rendelkezésre álló összeg 13 százaléka, azaz 44,9 milliárd dollár jutott ezekbe az államokba. Elsősorban a járvány által leginkább sújtott ágazatokban, a kiskereskedelemben, az élelmiszeriparban és a szolgáltatásokban tevékenykedő kisvállalkozások részesültek a kölcsönökből.
New York állam kormányzója, Andrew Cuomo péntek délelőtti sajtótájékoztatóján a gazdaság újraindításáról szólva azt közölte, hogy az általa irányított állam a szövetségi kormányzat segítsége nélkül nem tudja újraindítani gazdaságát.

Közben egyre több demokrata párti képviselő emelte fel szavát annak érdekében, hogy a demokrata többségű képviselőház tárgyalja meg a kisvállalkozások élénkítésére szánt csomagtervben szereplő összeg bővítését. A rendelkezésre álló 349 milliárd dolláros keret ugyanis csütörtökön kimerült, azaz már nem fogadnak be kölcsönkérelmet. A Fehér Ház csütörtökön fel is szólította a kongresszust, hogy “azonnal” szavazza meg a kisvállalkozások gazdaságélénkítő csomagja összegének emelését.(MTI)

Scroll To Top