K&H: elindultak a “thm-plafonos” lakáshitelek és alacsony kamatozású vállalati kölcsönök

Hétfőtől a K&H átalakította a teljes lakáshitel-kínálatát és bevezette a “thm- és kamatplafonos” lakossági és vállalati kölcsönöket – igaz, a pénzintézet kínálatában már eddig is elérhetőek voltak a 8,5 százaléknál alacsonyabb teljes hiteldíjmutatóval elérhető lakáshitelek. Egy 10 éves kamatrögzítésű, egyben 10 éves futamidejű 12 millió forintos lakáshitel esetében így a törlesztőrészlet kevesebb mint 146 ezer forint lesz.

Átalakítja a vállalkozásoknak és a lakosságnak kínált hitelkínálatát mostantól a K&H, hogy ezzel is segítse a hitelpiac élénkítését és a gazdaság felpörgetését. Ennek keretében a lakáshiteleknél 8,5 százalékos lesz a maximális teljes hiteldíjmutató, a vállalati hiteleknél pedig elérhető legfeljebb 12 százalék lesz a kamat.

mennyi a törlesztő egy thm-plafonos lakáshitelnél?

“A K&H-nál az elmúlt hónapokban folyósított lakáshitelek többségének teljes hiteldíjmutatója elmaradt a 8,5 százalékos szinttől, mostantól pedig mindegyik kölcsön teljesíti ezt a kritériumot – mondta Molnár Gergő, a K&H lakossági marketing vezetője, aki hozzátette, a pénzintézet erős pozíciókkal rendelkezik a lakáshitelpiacon, jelenleg minden hatodik új lakáshitelt a K&H folyósít a lakosságnak.

A mostani lépés eredményeként például a 10 éves kamatrögzítésű és 10 éves lakáshitelek kamata 8 százalékos lesz. Egy 8 millió forintos hitelösszeg esetében így a törlesztőrészlet 97 ezer forint lesz. Azonos kamatfixálás és futamidő mellett egy 12 millió forintos lakáshitelnél kevesebb mint 146 ezer forint lesz ugyanez. Ha pedig ezekkel a feltételekkel 20 millió forintot igényel – és pozitív eredménnyel zárult a hitelelbírálás – akkor 243 ezer forintnál valamivel kevesebb lesz a törlesztőrészlet.

vállalati hitelek akár 12 százaléknál olcsóbban

A most megszületett döntés a vállalkozói forgóeszközhitelekre is vonatkozik. Ebben az esetben nem a thm, hanem az új kölcsönökre vonatkozó kamat van maximalizálva, mégpedig elérhető 12 százalékos szinten.

“Ez kedvező kamatnak mondható a mostani környezetben, de vannak emellett támogatott, más kedvezményes megoldások is az üzleti szféra szereplői számára” – közölte Molnár Gergő. A Széchenyi Kártya Program keretében elérhető vállalati forgóeszközhitel-konstrukcióknál a kamatszint például 5 százalékos.

Scroll To Top