Kétnapos karácsonyi ékszer-és műtárgyakciót rendez a BÁV Budapesten

December 13-án ékszereket és órákat, december 14-én ezüst és egyéb műtárgyakat kínál a BÁV karácsonyi aukciója, amelyet a MOM Kulturális Központban rendeznek meg Budapesten.

A karácsonyi aukció első napjának több mint 200 tétele között minden értéksáv és minden főbb ékszertípus képviselteti magát – olvasható a BÁV MTI-hez elküldött tájékoztatójában.
A legmagasabb árról induló tétel egy fehérarany, 279 briliánssal (19,6 karát) ékesített modern nyakék, amelynek kikiáltási ára 3,8 millió forint. Széles a választék az elegáns brilles fülbevalókból is, az 1-1 karát körüli darabokat már 400 ezer forinttól kínálják az áverésen. A színes drágakövekkel díszített darabok közül kiemelkedik egy ötkarátnyi zafírral, briliánsokkal és gyönggyel ékesített koktélgyűrű.
A történeti ékszeranyagban több art deco darab is szerepel, de az idei választék bővelkedik a modern dizájner ékszerekben is.
Több, nagyobb brillel ékítet szoliter gyűrűre is licitálhatnak az érdeklődők. A szoliter gyűrűk választékában a fél karát körüli darabok, a minőségtől és csiszolástól függően, már 150 ezer forinttól, míg a legnépszerűbb, 1 karát körüli gyűrűk 400 ezer forinttól kelhetnek el. A legmagasabb a kikiáltási ára egy 2,44 karátos ékszerkölteménynek, amelyre 1,5 millió forinttól lehet licitálni.
A legnagyobb márkákat vonultatja fel az idei óraválaszték is: Cartier, Rolex, IWC és egy sportos Breitling is szerepel a tételek között, míg egy Vacheron Constantin-karóra kikiáltási ára 2,5 millió forint.
A karácsonyi aukció másnapján férfiaknak szóló mantique tárgyakra, gyűjthető régiségekre licitálhatnak az érdeklődők. A kollekcióban mandzsettagombok, szelencék és egy századfordulós francia ezüst vodkás készlet is szerepel.
Emellett ezüst asztali csengők, míves cukorszórók és -dobozok, étkészletek és egy biedermeier fonaltartót is tartalmaz az idei aukciós anyag. De finoman megmunkált tálcák, kínálók, teás- és kávéskészletek széles választéka, valamint gyertyatartók, kandeláberek és több házioltár is várja az érdeklődőket. A Zsolnay-gyűjtők érdeklődésére tarthat számot a táncos nőalakokkal díszített szecessziós díszváza.
Szombattól látható a BÁV-ban a karácsonyi aukció kiállítása, amelyet december 11-ig tekinthetnek meg az érdeklődők – írták a tájékoztatóban.(MTI)

Scroll To Top