Kereskedési ötlet: Részvényajánló – 2015.02.23

Az alábbi 3 részvény lehet érdekes szerintünk aktuális beszállással. Nagyon rövid és egyszerű magyarázattal szemléltetem mire is gondoltunk!

ERX:
Ez az ETF az energetikai szektor 3-szoros árfolyammozgású long ETF-je. Az olaj árfolyam a februári hónapban stabilizálódott 50 dollár felett. Az amerikai tőzsdeindexek nap, mint nap új csúcsra mennek, így csak arra tudunk gondolni, hogy folytatódik itt is a növekedés. Éppen pár napja tört meg a fél éves csökkenő trend és már a visszateszt is megtörtént a 60 dolláros árfolyam alá, így egy 55 dolláros stop mellett a vételt 85 dolláros célárral ideje megejteni.

erx_20150223

XOMA:

Egészségügyi, biotechnológiai szektorban tevékenykedő vállalat a Xoma Corp. Az utóbbi időszakban az egész szektor jól teljesít, ez a cég pedig most kezd felébredni az eddigi tél álmából. Sok amerikai befektető vételre ajánlja. Közeleg egy befektetői konferencia a cégnél és jól láthatóan pozitívak a várakozások. Amennyiben át tudja törni a 4 dolláros szintet az árfolyam, akkor rövid távon az 5, 5és fél dolláros sávban lehet az első komolyabb megálló. Ezzel szemben pedig a februári mélypont (3,22 dollár) egyértelműen jelzi, hogy ideje kiszállni.

xoma_20150223

 

AMRN:

Az Amarin Corp. szintén az egészségszektorból jön. Fő termékük a Vascepa, ami a triglicerid szint normális értékén tartásában segít a betegeknek. 2014 november 12-én a cég elnöke vásárolt 50000 részvényt még a 0.83 dolláros árfolyamon. Több amerikai elemző is vételre ajánlja 2.25-ös rövid távú célárral. Technikailag a mai napon összejött a kitörés, így csak menni kell a trenddel!

amrn_20150223

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top