Kereskedési ötlet: Netflix

Magyarországon csak jövő évtől lesz elérhető, de már 40 országban működik a világ egyik legnagyobb online videotékája a Netflix. Folyamatosan bővül és terjeszkedik, akvirál és újításokat vezet be, talán ezért is lehet olyan sikeres.

Ilyen típusú funkcióval már biztosan találkoztunk, hogy otthon ülve TV-nk előtt lehetőségünk van filmek kikölcsönzésére bizonyos díj fejében. A Netflixnek ez hozta az áttörést 2010-ben ugyanis elsők között nyújtottak ilyen szolgáltatást az Egyesült Államokban, ami nagy sikernek örvendett. Egy év alatt rohamosan nőtt az előfizetők száma, ami 2011 végére elérte a 24 milliót. Természetesen ez a részvény árfolyamában is megmutatkozott, ami újabb lehetőségeket nyitott meg a cég előtt.
2013 elején a cég bejelentette, hogy a Facebook-al közösen létre akarnak hozni egy olyan megosztó funkciót, ahol az ismerősök nyomon tudják követni, hogy ki milyen filmet nézett meg az elmúlt időszakban a Netflix által, amit természetesen kommentálni vagy kedvelni lehet a későbbiekben. Már ez a funkció is vonzó lehet sok ember számára, ezt bizonyítja az is, hogy idén (2015) júliusban már 65 millió felhasználója van a cégnek, ami folyamatosan bővülni fog, ahogy egyre több országban elérhetőek lesznek ezek a szolgáltatások, többek között hazánkban is.

Egy hónap múlva gyorsjelentés

Ami nagyon fontos, hogy a Netflix részvénye a 2002-es 15$-s kibocsátás óta idén nyáron 700$ fölé tudott emelkedni, amiért egy jól bevált lépést alkalmazott a cég. Az Apple és a VISA után júliusban a Netflix is hetedelte részvényeit, ami pszichológiailag is nagyon fontos a részvény vásárlását illetően. Ezután a lépés után már 100$ környékén tudunk vásárolni ebből a papírból és az időzítés sem volt véletlen. A részvény feldarabolása után egy héttel jött az aktuális negyedéves jelentés, ami felrobbantotta az árfolyamot és egy nap alatt 15%-os emelkedést tudott produkálni a papír. A jó hangulat egészen a kínai piacon kialakult eladási hullám átgyűrűzéséig tartott ugyanis a Netflix 125 $ felett járt egy hónappal ezelőtt, amikor az amerikai piacon mindent elkezdtek adni. Ez nem jelenti azt, hogy a céggel bármilyen probléma lenne, ez egy egészséges korrekció a piacokon, amiből nem marad ki a Netflix sem.
Befektetői szemmel nézve, viszont ez nagyon jó lehetőség arra, hogy újra pozíciókat nyissunk a Netflix további emelkedésére. A cég részvényei az elmúlt 1 hónapban több mint 20%-ot dobtak le magukról, így megint a 100$-os szinten mozog.
A cég következő jelentése 2015. október 13. amitől szintén szép számokat várunk, így ezen a szinten mindenképp érdemes gondolkodni a vásárláson.

netflix_20150914

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a GazdasagPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a GazdasagPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top