Kereskedési ötlet: Most kell venni OTP részvényeket?

A Magyar és régiós befektetői körökben elismert és közkedvelt részvény az OTP. A piacon jártasak, jól tudják, hogy a bank részvényei szerves részét képzik a BÉT-nek, és a vállalat a Bux indexben is nagy húzóerőt képvisel.

Az OTP Bank 1990-ben részvénytársasággá alakulása után, a hitelintézet által végzett nem banki tevékenységeket leválasztották, ezáltal létrejöttek a leányvállalatok. Az organikus fejlődés mellett a pénzintézet külföldi terjeszkedése is hozzájárult kiemelkedő teljesítményéhez.

Az OTP privatizációja 1999-ben fejeződött be, a részvények külföldi és magyar intézményi befektetők, és hazai és nemzetközi magánszemélyek tulajdonába kerültek. A részvényeket a Budapesti részvénytőzsdére 1995-ben vezették be, de jelen van a luxemburgi és a londoni tőzsdén egyaránt.

Kevesen tudják, hogy a mai OTP Bank jogelődje, az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat volt, amit 1949. március 1-én hoztak létre. Több, mint fél évszázados történetéből is látszik, hogy a hazai hitelintézet nem csak hazánkban közkedvelt, hanem régiós szinten is rendkívül elismert pénzintézet. Részvényeivel több neves európai tőzsdén is kereskedhetnek.

A bank papírjai idén februárban rendkívül mozgalmas hónapot tudhatnak maguk mögött, és bátran mondhatom, még van hátra a hónapból, ami miatt érdekességekkel is szolgálhatnak.

Az állam által bejelentett 60 milliárd forinttal csökkentett bankadó hírére a pénzintézetrészvényeinek az árfolyama kilőtt. Napon belül is szépen kereskedhető volt az OTP. Hisz a 4%-os mélységből, 6%-os pluszban is volt, végül 4.8 százalékos emelkedéssel zárt.

sc_20150220_1

Forrás: BÉT

Jelenleg a bank részvényei 4200-4440 pont között mozog. A korrekció 4440 pontról indult, és a rövidtávú kereskedésben ez lehet jelenleg a meghatározó, és ezt a szintet tartjuk jelenleg ellenállásnak.

sc_20150220_2
Forrás: stooq.com

Így a 200 napos mozgóátlag könnyen tesztelésre kerülhet a 4130-as szinten. A támaszt az erős 4000 és 3850-es határ jelentheti. Az elemzői célárak átlaga 4525 forint, így még benne lehet a rally az OTP Bank-ban.

 
Források: wizzair.com, traveldailynews.com, marketwatch.com, ft.com, saxowebtrader.com, reuters.com
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top