Kereskedési ötlet: EUR/HUF, Angol tőzsdeindex (FTSE) és a gyapot – 2015.03.26 - Gazdasagportal.hu

Kereskedési ötlet: EUR/HUF, Angol tőzsdeindex (FTSE) és a gyapot – 2015.03.26

Az alábbi 3 termék lehet érdekes szerintünk aktuális beszállással. Nagyon rövid és egyszerű magyarázattal szemléltetem mire is gondoltunk!

FTSE100:

Az angol tőzsde vezető indexe a múlt héten tört ki a mindenkori csúcsa fölé. Sikerült 7000 pont felett zárnia és eddig ezen a héten is folyamatosan fölötte tartózkodik. Amennyiben a kitörés állapota megmarad a héten úgy a 2010 óta tartó emelkedő trendvonal lehet a célár, ami szűk 10%-os rally. Lehetőségünk van lekereskedni akár határidős, akár ETF piacon is. Az Európában érvényben lévő monetáris enyhítések támogatják a további emelkedést főleg az itteni még lemaradó fejlett piaci tőzsdeindexekben.

20150326_ftse

Eur/Huf:

Hiába volt tegnap előtt jegybanki alapkamat csökkentés, ám az az elemzői várakozásokhoz képest kisebb mértékű volt. A jegybanki kommentár pozitív irányba tudta indítani a forintot délután, így a tegnap már 298 alá is benézett az euró árjegyzése. A grafikonon viszont feltűnik a 200 heti (!!) mozgó átlag 296,69-nél, így jelentős támaszhoz közelítünk. És mivel egy újabb kamatcsökkentési ciklus elején vagyunk, így a további forint erősödés kevésbé valószínű. 296-hoz minél közelebb euró vétellel érdemes próbálkozni, a Stop szint 295 alatt.

20150326_eurhuf

Gyapot:

A növekvő készletek és gyenge kereslet megint a mélybe nyomta a gyapot árfolyamát az elmúlt néhány évben. Ám a tavalyi év második felében már stabilizálódott és az idei év februárjában szép fordulatot mutat. Amennyiben az előző lokális csúcs fölé ki tud törni az árjegyzés – egyben ez a 200 napos mozgó átlag áttörését is jelenti – akkor szabad az út a 75-ös szintig. A dollár gyengülése támogatná az emelkedést. Stop vétellel 66,50-en beszállás indokolt!

20150326_gyapot

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top