Kereskedési ötlet: Árupiaci kitekintő – 2015.03.04

Az alábbi 3 árupiaci termék lehet érdekes szerintünk aktuális beszállással. Nagyon rövid és egyszerű magyarázattal szemléltetem mire is gondoltunk!

Palládium:

A nyersanyagra éhes befektetőknek ideális a palládium. Általában szép tiszta, hosszú távú trendek szoktak itt kirajzolódni. A Commerzbank vételre ajánlja a tavalyi korrekció után az előző csúcsok teszteléséig. Az orosz szankciók jövőbeli enyhülése, minden bizonnyal keresletnövekedést hoz majd a palládium piacára. Technikailag is megugrott az árfolyam egy elég kemény ellenállást, így rövid távon is kialakulhat újból egy emelkedő trend. Az amerikai tőzsdéken kereskedett PALL tickerrel jelzett palládium ETF-et 80 usd körül érdemes vásárolni. 75 usd alatti árfolyamon viszont ajánlott Stop loss megbízást kitenni!

20150304_pall


 

Fagyasztott Narancslé:

Az utóbbi időszakban a brazil reál leértékelődése vezette a narancslé esését. A dél-amerikai ország a világ egyik vezető citrus termesztője. A gyenge deviza miatt nyomás van rajtuk, hogy nagyobb mennyiségben elárasszák a piacot a termésükkel. A 2013 második felében tapasztalt lokális mélypont lehet az első komolyabb támasz az esésben, amely pontosan 116,10-es árfolyamon helyezkedik el. Néhány nap kivárás után, ha nincs lejjebbi árfolyam, akkor óvatos vételekkel el lehet indulni. A sokkal masszívabb támaszt 110 körül találjuk. 100 alatti árfolyamon egyértelműen rossz a pozíció. A tavalyi 170-hez közeli csúcsok szép nagy hozammal kecsegtetnek, amiért már megéri kockáztatni!

 

20150304_narancs

 
Búza:

A búzát senkinek sem kell bemutatni. Mindenki tudja, hogy alapvető élelmiszer, alapanyag. Tisztában vagyunk vele, hogy INGYEN soha nem fogják adni, viszont a termesztése egyre költségesebb, egyre nehézkesebb. 2010-ben és 2012-ben komoly aszály sújtotta a termést világszinten, ezért látható a hirtelen felértékelődés. Viszont az utóbbi két évben jó minőségű és nagy mennyiségű termés volt, így visszatért a bázisra az árfolyam. A tavalyi 500 cent alatti árfolyamról megint hirtelen ugrást tapasztaltunk, ezért a jövőre vonatkozóan úgy gondoljuk, hogy a mostani szinten érdemes közép-hosszú távra beszállni. Ha valaki kisebb tőkével rendelkezik, annak a mini kontraktusokat tudom ajánlani, ahogy 1 cent elmozdulás 10 dollár eredményt jelent. Véleményünk az, hogy az 500 körüli vételt rossz esetben 470 alatti árfolyamon szükséges stoppolni. Viszont a 700 dollárcentes árfolyamot reális célnak tartjuk hosszú távon. Ha az időjárás nem kegyes, akkor átmenetileg bőven 800 fölé is ugorhat az árjegyzés!

20150304_buza

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top