Kereskedési ötlet: Árúpiaci beszálló – Olaj, réz, kukorica - Gazdasagportal.hu

Kereskedési ötlet: Árúpiaci beszálló – Olaj, réz, kukorica

Az alábbi 3 termék lehet érdekes szerintünk az árupiacokról aktuális beszállással. Nagyon rövid és egyszerű magyarázattal szemléltetem mire is gondoltunk!

 

Olaj:

Az utóbbi idők egyik legaktívabb terméke az olaj. Jelen pillanatban jó lehetőség tárul az igazi spekulánsok elé. Technikailag egy korrekciós sáv tetején vagyunk, így kitörés esetén rövid idő alatt nagy emelkedés is összejöhet. Ellenkező esetben az aktuális trend folytatásával egy short pozíción is szép eredményeket lehet még elérni. Az 54-55 dolláros szint feletti kitörés rövidtávon akár 65-ös hordónkénti árfolyamig repítheti a fekete arany árfolyamát, viszont ha ez nem jön össze, akkor újból a 45 dolláros szint a cél. Jelenleg 53 közelében tartózkodik az árfolyam így a 10% feletti elmozdulás összejöhet 1-2 hónapon belül. A türelmesebb játékosoknak 56 dollár körüli vétel javasolt 2 dolláros stop lossal. Aki még az aktuális trendben bízik, annak még egy 54 alatti szinten érdemes beszállnia, és 55 felett már stoppolni kötelező. Nagyjából maximum 2000 dollárt kell kockáztatni bármelyik irányba, egy 5000 dolláros alapletét mellett. A várható hozam a kockázat 3-4 szerese!

Olaj_20151218

Réz:
A réz az ipari fémek egyik legfontosabbika. Építőipar, autóipar fontos alapanyaga. Legnagyobb felhasználója Kína, legnagyobb kitermelők pedig Kína, Chile. Az elmúlt időszak gyengébb kínai adati és az utóbbi időszakban tapasztalt készletnövekedések erőteljes árfolyamesést hoztak. Pár hetes konszolidáció után további esés jöhet. Múlt héten Chile jelentette be, hogy a készletei 10 éves csúcson járnak, február 17-én pedig a londoni fémtőzsde jelezte, hogy egy éves csúcson a fizikai készlet. Így az eladási pozíciót bátran fel lehet venni, viszont a 265 feletti árfolyamok megtörik a rövid távú lendületet. Ez kontraktus réz esetében körülbelül 2000 usd kockáztatását jelenti. Az alapletét igénye pedig 4000 usd.

rez_20150218

Kukorica:

A gabonafélék általában estek az utóbbi 2-3 évben. Ezt megelőzően óriási szárazság volt, ami majdnem rekord magasságba repítette az árfolyamokat. Ezt mára korrigálta a piac. Az utóbbi szezonokban jó minőségű, jó mennyiségű termés volt globálisan. Viszont manapság éppen a nyomott árfolyam miatt, egyre kisebb a kukorica vetésterülete, illetve a legutóbbi USDA riportban már csökkenő készletekről kaptunk híreket. Véleményünk szerint ideje beszállni, mert előbb, vagy utóbb sokkal magasabb árfolyamokat fogunk látni. Akik nem akarnak átmeneti nagyobb árfolyamveszteséget finanszírozni, azoknak a stop losst valahol a 370 dollárcentes szint alá érdemes kitenni. 1 kontraktus kukoricán így nagyjából 1500 dolláros veszteséggel lehet számolni. 1100 dollár az alapletét igénye ennek az üzletnek.

kukorica_20150218

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top