Kereskedési ötlet: Árúpiaci beszálló – Arany, cukor, kávé - Gazdasagportal.hu

Kereskedési ötlet: Árúpiaci beszálló – Arany, cukor, kávé

SolarCapital

Az alábbi 3 termék lehet érdekes szerintünk az árupiacokról aktuális beszállással. Nagyon rövid és egyszerű magyarázattal szemléltetem mire is gondoltunk!

 

Elsőként beszéljünk az aranyról. Ez egy jól ismert termék. Lássuk a grafikont:

arany_20150209

 

Jól látható, hogy a csökkenő trend megtört januárban. Innen vizsgálva természetes, hogy a vételi pozíció felvételét érdemes keresni. A rövidebb távú emelkedő trendvonal érintésekor érdemes beszállni. A kiszállási, azaz Stop Loss szintet pedig a csökkenő trendvonal alá történő visszatérés határozza meg. Számokban kifejezve: vétel az 1220 körüli unciánkénti árfolyamnál, stop pedig az 1190 alatti árszinten legyen elhelyezve! Ez egy 100 unciás méretű kontraktusnál 3000 usd anyagi kockázatot jelent minimális 4500 usd alapletét mellett, míg egy mini arany kontraktusnál kb 1000 usd anyagi kockázat 2200 dolláros alapletéttel.

 

 

A következő termékünk is biztosan mindenki számára ismerős, bár nem biztos, hogy tőzsdei vonatkozásban. A New York-i cukor az, ami megérett a vételre!

cukor_20150209

 

A fenti egy elég hosszú távú grafikon, de szerencsére annál egyértelműbbé teszi a likvidálási szintet. A fundamentumokról röviden csak annyit, hogy Brazília a világ legnagyobb exportőre, és ott már nagyon régóta komoly szárazsággal küzdenek mind a lakosok, mind a farmerek. Amennyiben ez kínálati oldalon károkat okoz, akkor bizony komoly felértékelődés jöhet rövidtávon.

Tisztán kivehető, hogy 5 éves mélyponton vagyunk. Vételekkel mindaddig érdemes beszállni, amíg a 14-es árfolyam felett tartózkodik az árfolyam. 13,90 alatt már a stop lossnak aktivizálódnia kell!

A 15-ös szint felett viszont a további vételek nyitása javasolt.

1 kontraktus cukor megnyitásához minimálisan 1000 usd szükséges, és minden 1 egész pont elmozdulás 1120 dollár (remélhetőleg pozitív) eredményt termel.

 

 

Mai harmadik kiszemeltünk remekül passzol a cukor mellé, hiszen az arabica típusú kávé van célkeresztben. Lássuk:

kave_20150209

Szintén Brazília, így már tudjuk, hogy veszélyes szárazság van, ami később zavarokat okozhat. Szerencsére megtette a kávé azt a szívességet, hogy az elmúlt időszakban inkább csökkent az árfolyam, így lehetőséget teremt számunkra a jó vételi pozíciók felvételére.

Az 1 éves mélypont 160 alatt van kicsivel, így az ahhoz közel eső árfolyamon ne fogja vissza magát, ha szeretne profitálni a kávé drágulásából.

1 kontraktus arabica kávé minden egész pontos elmozdulása 375 dollár profitot (és ellenkező esetben veszteséget!!!) termel. A jegyzéséhez minimum 4400 usd szükséges a számlán és mindez természetesen szabadon hozzáférhető kell, hogy legyen.

Ha megérkezik Brazíliába az égi áldás, akkor 155-ös árfolyamon mindenképp dobni kell a pozíciót a nagyobb veszteség elkerülése végett.

 

Ha részletesebb információt szeretne, ha kérdése, vagy észrevétele van, netán konkrét megbízása van számunkra, vagy segítségre lenne szüksége.

Kérjük vegye fel a kapcsolatot, munkatársaink visszahívják önt.

 [contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

SolarCapital

Scroll To Top