Kereskedési ötlet: A Forint(EURHUF) árfolyammozgásával 3 hónap alatt akár 25%-os hozam

Nem a banki kamatok és a biztos hozamok világában élünk. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a hozamért kockázatot kell vállalni.

Az is kockázatot vállal, aki vesz egy ingatlant és kiadja, hiszen az ingatlanpiac is eshet, és az is kockáztat, aki a tőzsdére viszi a pénzét nagyobb hozam reményében.

A biztos nyereség eltűnt, és aki gyarapítani szeretné pénzét, az maximum azon gondolkodjon, hogy mennyi pénzzel, milyen kockázat mellett, mekkora hozamot szeretne, mennyi idő alatt realizálni.

Hogyan lehet a Forint árfolyammozgásával 3 hónap alatt akár 25%-os hozamot elérni?

Az elmúlt hónapokban megfigyelhető hogy a régió és a környező országok devizáihoz képest is viszonylag stabil a forint. Várhatóan az év végéig kitart az alacsony volatilitás melletti mozgás.

Makrogazdasági mutatók és a fundamentumok oldaláról is az lenne az előnyös, ha év végén egy euró 310 forint környékén lenne. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy egy euró-forint 308-315-ös terpesz kiírásával kedvező hozamot lehet 3 hónap alatt elérni.

20151013

Ahogy a grafikon mutatja, ez azt jelenti, hogy amennyiben az euró-forint kurzusa 2016. január 5-én 303 és 320 között van az ügylet nyereséges. A maximális nyereség 500 000 forint lehet amennyiben az árfolyam 308 és 315 között lesz az említett januári napon. Ez 25 százalékos hozammal kecsegtet, hiszen az ügylet 2 millió forinttól elérhető. Nagyobb tőke esetén is tartható a 25 százalékos hozamlehetőség.
Visszatérve a cikk elejére! Ahogy látszik ez sem kockázatmentes 303 forint alatt és 320 forint felett forintonként 100 000 forint veszteséggel jár.
A lenti grafikonon a látszik az euró-forint árfolyammozgása az elmúlt egy évben. A két vízszintes piros vonal által behatárolt sáv, amiben ha belül van az árfolyam a függőleges zöld vonal elérésének pillanatában, akkor az ügylet nyereséges.

20151013a

Vegyük figyelembe, hogy az év végi árfolyam elszámolás mindig fontos. Plusz ehhez hozzátesszük, hogy az ÁKK-nak inkább a 310 alatti, míg az MNB-nek inkább a 310 feletti euró-forint kurzus lenne kedvező, megállapítható hogy a 310-es árfolyam lenne mindenki számára megfelelő. Ez az említett stratégiában maximális hozammal kecsegtet.

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a GazdasagPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a GazdasagPortal.hu nem vállal felelősséget.

 

Scroll To Top