Jövő év elején elkezdődhet a 3-as metró szerelvényeinek a felújítása - Gazdasagportal.hu

Jövő év elején elkezdődhet a 3-as metró szerelvényeinek a felújítása

Jövő év elején megkezdődik a 3-as metró szerelvényeinek felújítása – közölte Tarlós István főpolgármester szerdán a M1 Ma reggel című műsorában.

A kormány 60 milliárd forint értékben vállalt kezessége arra elég, hogy a 3-as metró szerelvényeit felújítsák – mondta Tarlós István hozzátéve, hogy azt, amihez a korábbi vezetés húsz évig hozzá sem nyúlt, most meg tudják valósítani.

Mint mondta, a kormány nagyon nagy segítséget adott most a városnak, ahogy azzal is, hogy a “Demszky-érában felvett BKV-hitel esedékes kontingensének a fedezetét is biztosította”.

Az Országgyűlés által elfogadott, a főpolgármesteri vétójogra vonatkozó szabályozással kapcsolatban arról beszélt, hogy akinek felelőssége van, valami módon ezt a felelősséget el kell tudnia vállalni. Mert az, hogy létezik felelősség, de a felelősséggel járó mozgástér egyáltalán nincs meg, az nem korrekt, nem életszerű és nem is méltányos – érvelt Tarlós István, hangsúlyozva: a főpolgármester a fővárosi önkormányzat egészének működéséért felelős.

Megjegyezte, a főpolgármestert a nép közvetlenül választja, és “elvárja tőle, hogy beavatkozzék, ha szükségesnek látszik”.

 

Tarlós István szólt arról is, hogy a kerületi polgármesterek és a főpolgármester között olyan munkakapcsolat, mint jelenleg van, az elmúlt 24 év alatt még nem volt. Azt mondta, hogy a kritikusoknak fogalmuk sincs, hogy mire akarja és hogyan fogja használni a vétójogot.

“Nincsen itt semmiféle diktatúra előkészületben, egyébként az országban sem”

– jelentette ki Tarlós István.

metro_m3 Megjegyezte, egyetértésben folyik a szervezeti és működési szabályzat előkészítése. Azt mondta, Budapesten rendszerelvű működést akarnak.
Tarlós István szerdán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy a kormány sorozatban olyan lépéseket tesz, amelyekkel Budapest komolyságát nyomatékosítja, és felértékeli a fővárost.
Mint mondta, elhárult az akadály a 3-as metró szerelvényeinek felújítása elől, és a BKV kérdése is egyre inkább rendeződni látszik.
Ekkora pénzügyi tartaléka évtizedek óta nem volt a fővárosnak mint most.

“Azzal nyugtathatom meg Budapest népét, hogy a BKV egyáltalán nem áll összeomlás előtt”

– mondta a főpolgármester.
A vétójoggal kapcsolatban ebben a műsorban arról beszélt, hogy “elkeseredett rosszindulatot” érez. Mint mondta, azt érzékeli, hogyha egy rendszer kezelhetővé válik, az némely embereknek baj; azt élvezik, ha anarchia, botrány, cirkusz van.
A vétójog – nyomatékosította – a főpolgármester felelősségvállalását teszi életszerűbbé.

(MTU)

 

Scroll To Top