Jóváhagyta az MNB az AKKO Invest kibocsátási tájékoztatóját

Jóváhagyta az MNB az AKKO Invest kibocsátási tájékoztatóját, mely a társaság korábbi menedzsmentje által elindított alaptőkeemeléshez kapcsolódik. Ezzel az AKKO (korábbi nevén Plotinus) átalakulásával kapcsolatos adminisztrációs folyamatok lezárultak, a menedzsment most már kizárólag a társaság új stratégiájának véglegesítésére fókuszál.

 

A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett AKKO Invest Nyrt. (korábbi nevén Plotinus Nyrt.) januárban megválasztott Igazgatósága az elmúlt hónapokban szakértők bevonásával átvizsgálta a társaságot, és végrehajtotta a szükséges intézkedéseket. Az egyik legfontosabb feladat a tavaly november 26-i rendkívüli közgyűlésen elhatározott Plotinus-alaptőkeemelés korábbi menedzsment által elindított jogi folyamatának lezárása volt.

Mint ismeretes, a részvényesek tavaly a vállalat alaptőkén felüli vagyonának terhére történő tőkeemelésről határoztak. Ezt a döntést a Cégbíróság már korábban bejegyezte, azonban a BÉT terméklistáján a mai napig nem történt meg a változások átvezetése. Ennek oka, hogy az alaptőkeemelésből származó új névértékű, korábbiakkal azonos darabszámú részvények tőzsdei bevezetése (azaz a régiek cseréje) nem történt meg december 31-ig. Idén január 1-től viszont a szabályozás megváltozott, és a részvények tőzsdei bevezetése (cseréje) esetében is kibocsátási tájékoztató készítése vált szükségessé, függetlenül a tőkeemelés volumenétől. Az AKKO Invest új Igazgatósága a megválasztását követően szembesült azzal, hogy a tőkeemelés nem került teljes mértékben előkészítésre és végrehajtásra, így a folyamat minél gyorsabb lezárása érdekében megtett minden tőle telhetőt, és intézkedett a tájékoztató elkészítéséről. A tájékoztatót a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta, ennek alapján az alaptőkeemelés miatt szükséges, technikainak tekinthető részvénycsere várhatóan júliusban megtörténhet.

Prutkay Zoltán, az AKKO vezérigazgatója elmondta, hogy ezzel a lépéssel a vállalat átalakulásával kapcsolatos adminisztrációs feladatok lezárultak, a menedzsment most már kizárólag a társaság új stratégiájának véglegesítésére fókuszál. Az AKKO elsődleges célja, hogy részvényesei számára az adott körülmények között elérhető legmagasabb értéket teremtse meg vagyonkezelési tevékenységével.

 

AKKO Invest Nyrt. (korábbi nevén Plotinus) 

A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett AKKO Invest Nyrt. (korábbi nevén Plotinus) vagyonkezeléssel foglalkozik, részvényeit 2011 óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsdén. Működése során elsősorban reálgazdasági befektetésekre fókuszál, melynek keretében kedvező növekedési kilátásokkal rendelkező, és jó nyereségtermelő-képességű vállalati részesedéseket és ingatlanokat vásárol. Az AKKO Invest célja, hogy befektetési-portfóliójának folyamatos szélesítésével eszközalapon jól meghatározható értéket képviselő vagyonkezelőként működjön.

www.plotinus.hu

Scroll To Top