Jobbik: vonják vissza a szerencsejáték adómentességére vonatkozó javaslatot!

A Jobbik a szerencsejáték-szolgáltatás adómentességére vonatkozó javaslat haladéktalan visszavonására szólította fel az előterjesztőt.

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: amikor Andy Vajnáról vagy Szima Gáborról van szó, akkor a kormány rögtön tud áfát csökkenteni, amikor az emberekről, akkor nem hajlandó. Felidézte, hogy a Jobbik többször kezdeményezte az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának 5 százalékra mérséklését, de nem kapott támogatást a javaslatuk.
Az ellenzéki politikus vérlázítónak nevezte a szerencsejátékot érintő könnyítéseket, így a koncessziós díjak, a felügyeleti díj és a játékadó csökkentését, és kifogásolta, hogy már külföldi székhelyű, vagyis például offshore cég is szervezhet távszerencsejátékot.
A jobbikos képviselő a “totális meghasonulás tipikus esetének” nevezte, hogy míg 2012-ben Lázár János jelenlegi miniszter elvi alapon is helytelenítette a szerencsejátékot és a legkiszolgáltatottabb vidéki embereket féltette, most már nem probléma a szerencsejáték, “ha a barátaiknál” teszik.
Miközben a családoknak súlyos teher a 27 százalékos áfával terhelt strand- vagy állatkerti belépő megfizetése, a szerencsejáték – amely nem szolgál közérdeket – mentesülhet az alól, a Fidesz-közeli oligarchák és lobbisták érdekei miatt – értékelte Szilágyi György.(MTI)

Scroll To Top