Jelentősen nőtt a Wellis Magyarország Zrt. árbevétele tavaly

A hidromasszázs kádakat, szabadtéri medencéket, szanitereket gyártó, magyar tulajdonú Wellis Magyarország Zrt. árbevétele 32 százalékkal nőtt tavaly, meghaladva az 50,8 milliárd forintot a 2021. évi 38,4 milliárd forinttal szemben, az adózott eredmény az előző évi 3,8 milliárd forintról mintegy egymilliárd forintra csökkent – közölte a cég csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közzétett éves beszámoló szerint az export árbevétel 30,9 milliárd forintról 41,5 milliárd forintra nőtt, amiben jelentős szerepet játszott, hogy a vállalat 2022-ben tovább bővítette értékesítését az Amerikai Egyesült Államokba, valamint Németországban új leányvállalatot alapítottak, Romániában pedig egy raktárat nyitottak.
A legnagyobb árbevétel a medencék eladásából származott, tavaly 6 százalékkal több medencét adtak el, mint 2021-ben.
Az üzemi tevékenység eredménye 2021-hez viszonyítva 69,2 százalékkal csökkent 1,27 milliárd forintra az előző évi 4,1 milliárdról.
A vállalat folytatta beruházását az ózdi telephelyén, aminek következtében az értékcsökkenési leírás összege 36,9 százalékkal növekedett 2021-hez képest. Az ózdi gyáregységben 2021 júniusában megkezdődött a termelés, 2022-ben pedig átadtak egy 24 ezer négyzetméteres raktárcsarnok is.
A gazdasági környezet kedvezőtlen változásának hatására a cég tavaly 300 dolgozóját bocsátotta el a dabasi üzeméből. Az éves jelentés szerint a termelésben dolgozók létszáma 74 százalékkal csökkent 2022 végére, ami a bérköltségekben 44 százalékos csökkentést jelentett.
Az éves beszámoló szerint a vállalat az idén folytatja az új gazdasági környezethez történő alkalmazkodást, szigorú
létszám és költségkontroll mellett. A piac bővítése érdekében az Egyesült Királyságban egy közös vezetésű vállalkozást alapítottak, Svájcban pedig egy új exkluzív bemutatóterem megnyitását tervezik.(MTI)

Scroll To Top