Januárban jelentősen nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban

Januárban jóval a várakozások felett nőtt a magánszektorban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, a munkanélküliségi ráta pedig a munkát keresők számának növekedése miatt emelkedett.

A washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics (BLS) pénteken közzétett kimutatása szerint januárban 227 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban a magánszektorban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban az előző havi 157 ezer után. A BLS a decemberi adatot 156 ezerről korrigálta 157 ezerre.
A piac 175 ezres növekedést várt januárra.
A foglalkoztatás a kiskereskedelemben, az építőiparban és a pénzügyi szolgáltató ágazatokban emelkedett a legnagyobb mértékben.
A munkanélküliségi ráta januárban 4,8 százalékra emelkedett a decemberi 4,7 százalékról. A piac 4,7 százalékra számított.
A munkanélküliségi ráta a munkát keresők számának növekedése miatt emelkedett. Januárban tavaly szeptember óta a legtöbben néztek munka után az Egyesült Államokban.
A munkanélküliek száma 7,6 millió volt januárban, az előző havival közel megegyező. Az aktív népesség foglalkoztatási aránya 0,2 százalékponttal 62,9 százalékra emelkedett januárban.(MTI)

Scroll To Top