Ismét sugároz Oroszországban a CNN

Ismét sugároz a CNN amerikai hírtelevízió Oroszországban – jelentette be szerdán a tulajdonos cég, a Turner Broadcasting.

A tévé adásait a Trikolor TV kábeltelevíziós társaság vette fel csomagjába. A műsorban azonban nincs reklám, mint ezt a hatályos orosz törvény előírja – közölte a tulajdonos képviselője.
Január 1-je óta Oroszországban tilos a fizetős televíziókban reklámot sugározni. A törvényt tavaly júniusban fogadta el az orosz törvényhozás.
Az orosz médiahatóság, a Roszkomnadzor márciusban adta ki a tíz évre szóló új sugárzási engedélyt a CNN-nek, három hónappal azt követően, hogy a hírtelevízió kivonult Oroszországból.
A CNN, illetve a hírcsatornát működtető Turner Broadcasting System Europa médiacég tavaly novemberben jelentette be, hogy kivonul az országból, s a hírtelevízió adását december 31-ig lehetett fogni. Egyes hírek szerint a CNN a médiaszabályozási környezet megváltozása miatt távozott az orosz piacról, mások viszont az orosz-amerikai kapcsolatok elhidegülésével hozták
összefüggésbe a cég döntését.
A hét minden napján folyamatos, 24 órás híradással jelentkező CNN 1983-ban nyitotta meg oroszországi képviseletét, és 1991-től ingyenesen sugározta adását a műholdas Kozmosz-TV-hez tartozó “24-es csatornán”. A hírtévé később, 1998. január 1-jétől a fizetős kábeltévés és műholdas szolgáltatókhoz tért át.(MTI)

Scroll To Top