IPO sztori – PayPal: Újabb ígéretes IPO a láthatáron

Minden bizonnyal, ha interneten rendeltünk már valamit, vagy online fogadóiroda számlájára fizettünk be, találkoztunk a PayPal fogalmával. Egy olyan internetes bankról beszélünk, amely közvetítő szerepet tölt be az ügyfelek és a hagyományos bankok között. Legnagyobb előnye, hogy rendkívül kényelmes és biztonságos, hiszen az online kártyás fizetéssel szemben elég egyetlen egyszer regisztrálnunk, így jelentősen felgyorsulnak a későbbi tranzakciók.


PayPal_LogoA világ első számú mobilfizetési platformja a PayPal, ami nagy sikerének köszönhetően hamar a tőzsdén találta magát. A Dotcom lufi 2001-es durranása után vezették be 13 dolláros árfolyamon, ami már aznap 21 dollár fölé ugrott, tehát mindenképp egy sikeresnek mondható kibocsátás volt. A befektetőket láthatóan meggyőzte, hogy a vállalat a jövő internetes fizetési hálózatává válhat. A kereskedés a cég részvényeivel rövid életű volt, mivel 2002-ben az eBay teljesen felvásárolta azokat. Az eBaynél az elmúlt években ez az üzletág generálta a legnagyobb növekedést, viszont nemrégiben úgy döntöttek, hogy a vállalat ezen, részlegét teljesen külön választják.

A tervek közt szerepel, hogy nagy valószínűséggel idén újra tőzsdére fogják vinni a PayPal-t, a klasszikus PYPL tickerrel (ez volt korábban is).

Befektetői szemmel ez mindenképp egy jó lehetőséget rejthet, mégpedig azért, mert:

  • Korábban már bevezették a tőzsdére a céget és akkor is sikeres volt
  • Az eBay bevételeinek felét a PayPal tranzakcióból befolyó pénz adja
  • Stabilan működő rendszer, ami lassan 20 éve bizonyít

 

A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a GazdasagPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a GazdasagPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top