Internetes oldalt indított a Nézőpont Intézet PártKereső.hu címen

PártKereső.hu címen indított a Nézőpont Intézet internetes oldalt, ahol egy kérdőív kitöltése után bárki megtudhatja, milyen mértékben ért egyet az egyes pártok politikai céljaival és törekvéseivel – közölte az intézet kedden az MTI-vel.

Az oldal hét, az intézet szerint parlamentbe jutásra esélyes párt vagy pártszövetség egyes szakpolitikai kérdésekre adott válaszaival veti össze a kitöltött kérdőívek eredményét, majd az egyezést százalékos arányban adja meg. Ezen politikai tömörülések a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik, az Együtt-PM, az LMP, a DK és a Liberálisok.
Az oldal látogatóinak huszonhét kérdésre kell válaszolniuk, amelyek három téma köré csoportosulnak: az állam és a szimbolikus ügyek, a gazdaság, valamint a társadalom kérdései köré.
A kitöltőknek lehetőségük nyílik legfeljebb öt kérdést különösen fontos témaként is megjelölni, ebben az esetben válaszuk az összesítésben duplán fog számítani.
A pártok egyes kérdésekre adott válaszait közvetlen megkereséseken alapuló visszajelzések alapján rögzítették, ennek hiányában hivatalos pártprogramok, néhány esetben a pártok politikusainak médiamegjelenései, gondolatai alapján – derül ki a Nézőpont Intézet közleményéből.(MTI)

Scroll To Top