Illegális bevándorlás – Egyre többen követik Magyarország példáját - Gazdasagportal.hu

Illegális bevándorlás – Egyre többen követik Magyarország példáját

Magyarország példát mutatott a déli határ megvédésével, és egyre többen követik a magyar példát – mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Kontrát Károly emlékeztetett arra: például a szlovén miniszterelnök kedden jelentette be, hogy műszaki akadályt építenek a szlovén-horvát határra.
Az államtitkár közölte azt is, kedden a magyar-szerb határon három embert fogtak el, a magyar-horvát határon pedig nem történt idegenrendészeti esemény, “a déli határt lefogtuk, meg tudtuk védeni”.
Hozzátette: Magyarország figyel a magyar-román határszakaszra is, mert az az érdekünk, hogy ott se tudjanak bejönni a migránsok. Románia Schengen-tagságra vágyik, ha azt állítják, megfelelnek a schengeni követelményeknek, mi bízunk benne, hogy meg fogják tudni védeni a román-szerb határt – mondta.
Kontrát Károly szólt arról is, jelenleg Szlovénia van a legnagyobb nyomás alatt, ezért Magyarország segítségül 50 határrendészt küldött az országba, miközben mi is kapunk segítséget a visegrádi országoktól.
Úgy tűnik, az Európai Unió még nem találta meg a helyes megoldást a migránsválságra – jelentette ki. Mint mondta, napi több mint tízezer ember van úton Németország felé, de ezt az unió nem tudja kezelni, nem tudja Görögországot arra kötelezni, hogy megvédje a görög-török határt, miközben Görögország rendelkezik az EU-ban a harmadik legnagyobb létszámú hadsereggel.(MTI)

Scroll To Top