Így készül egy mesés, egyedi gyűrű

Az ékszerek mindig is remek eszközök voltak arra, hogy egyediségünket és stílusunkat egy kifinomult, elegáns és káprázatos módon fejezzük ki. Változatos formavilágú medálokkal kreatív módon mutathatjuk ki szeretetünket egy-egy hobbi iránt – például egy madártoll medállal az irodalom iránti szenvedélyünket, vagy akár egy aranyos tappanccsal az állatok iránti szeretetünket.

Ahogy a medálokkal, úgy a gyűrűkkel is a stílusunk és belső világunk különböző részeit fedhetjük fel egy kifejezetten elegáns módon. 

Ezt pedig egy egyedi tervezésű gyűrűvel még pontosabban is véghez vihetjük, hiszen egy személyre szabott darab nemcsak az ujjadra fog tökéletesen illeszkedni, hanem a személyiségedhez és a külső adottságaidhoz is! 

Az ékszerkészítés egy rendkívül nagy múltú és izgalmas folyamat – ebben a cikkben pedig az egyedi gyűrű készítését fogjuk részletesen bemutatni. 

Ettől különlegesek a FEIL egyedi gyűrűi: Feil Róbert válaszol

Feil Róbert, a FEIL márka egyik alapítója, már egészen fiatalon megismerkedett az egyedi ékszertervezés világával és az ehhez szükséges innovatív technológiával. 

“A FEIL-nél az ékszereket tűpontos 3D látványterv alapján készítjük el, amit az ügyfél szemügyre vehet, forgathatja a térben és a szükséges változtatásokat még a virtuális térben el tudjuk hatékonyan végezni. Számunkra az ügyfél az első, és hogy azt a gyűrűt kapja kézhez, amilyet pont elképzelt.”

A kezdetek – avagy a legfontosabb lépés az egyedi gyűrű felé

Ahogy a mondás is tartja: minden fejben dől el.

Minden remek találmány és kiváló újítás először egy ötletként fogalmazódott meg, ami később szenvedéllyel megvalósításra került.

A gyűrű készítésnél is az első és a legfontosabb lépés az ötlet és az elképzelés kialakítása.

Sokféleképpen juthatsz el a tökéletes gyűrű ötletéig – az egyik módja például, amikor egy teljesen általad megálmodott tervvel rukkolsz elő. Ez esetben garantált, hogy senkinek sem lesz olyan egyedülálló gyűrűje, mint Neked!

Egy másik módja lehet, amikor az interneten böngészve megakad a szemed egy káprázatos darabon, ami néhány módosítással egy az egyben Téged testesítene meg. A világhálón csupa remek inspirációval lehet találkozni, az egyedi tervezés pedig lehetővé teszi, hogy ne csak vágyakozz az adott modell után, hanem a kezedben is tarthatod azt!

Ezen kívül pedig a FEIL kínálatából is lehetőséged van valamelyik modellünket módosításokkal kérni – lehet, hogy éppen egy más színű drágakővel, vagy éppen egy egyedi gravírozással lenne a gyűrű olyan megjelenésű, amivel tökéletesen díszítene Téged?

Természetesen, ha még nem tiszta az elképzelésed, vagy netalántán több ötleted is van, segítőkész kollégáink felveszik veled a kapcsolatot, hogy a végleges tervet együtt egyeztessük!

Álomból valóság – avagy a gyűrű születésének kezdeti fázisa

Miután az első konzultáción véglegesítettük az elképzelést, megkezdődik a tervezés izgalmas folyamata.

A modern technológiának köszönhetően egy részletes 3D látványtervet mutatunk be Neked. Ezen a virtuális ékszeren is már aprólékosan figyelünk a részletekre, hogy a lehető legpontosabb képet tudjuk megmutatni az elképzelt gyűrűről.

Ezt a tervet a térben még forgatni lehet, így alaposan szemügyre tudod venni különböző perspektívákból, közelről és távolról is meg tudsz csodálni minden részletet a modellen. Az úgynevezett 3D render pedig valósághű képet mutat arról, hogy az elkészült gyűrű hogy s mint fog festeni a valóságban.

Amikor a gyűrű elhagyja a virtuális teret…

Ha a 3D látványterv elnyeri a tetszésedet, akkor eljött az idő, hogy az első prototípust a kezedben tartsd!

3D nyomtatás során a tervet kinyomtatjuk, amit immár a valós térben is megcsodálhatsz, a kezedbe veheted, sőt – még fel is próbálhatod! 

Ilyenkor egy még pontosabb képet kapsz arról, hogy a megálmodott gyűrű hogy is fog festeni az ujjadon. Lehet, hogy az elképzelésed mégsem úgy fest, ahogy azt szeretted volna, pánikra viszont semmi ok – ebben a fázisban még könnyedén tudunk a 3D látványterven módosítani a javaslataid alapján. 

Ha a modell immár egy az egyben egyezik azzal, amit megálmodtál, akkor aranyból leöntjük az ékszert, és megszületik a tökéletes első mesterdarab.

Mi a helyzet, ha gyémántot is szeretnél a gyűrűdbe?

Amennyiben a gyűrűben szeretnél egy ragyogó gyémántot is látni, képzett szakembereink azonnal a segítségedre lesznek, hogy megtaláld a megfelelő drágakövet. 

Több, mint 100 gyémántból álló készletünkben nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező drágaköveket találsz, amik egyaránt klasszikus, fehér fényű és fancy gyémántokat is tartalmaznak. 

Ha pedig egy igazán innovatív és fenntartható megoldást szeretnél választani, akkor érdemes lehet a mesterséges gyémántok világában elmerülnöd!

A káprázatos végeredmény: íme, az egyedi gyűrű

Az ékszert aprólékos munkával egy tapasztalt ötvös készíti el. Gondos csiszolással és polírozással véglegesítjük az ékszer megjelenését, a gyémántot pedig mikroszkóp alatt, töretlen odafigyeléssel illesztjük bele a foglalatba.

A gyűrű ezután egy minőségellenőrzésen esik át, ha pedig az ékszer hibátlanságáról meggyőződtünk, már a kezedben is tarthatod álmaid gyűrűjét!

Kérj Te is ajánlatot a FEIL csapatától!

Neked is van egy egyedi ötleted, amit szívesen megvalósítanál?

Akkor a FEIL csapata tárt karokkal vár téged! Tapasztalt szakembereink teljes körű tájékoztatást nyújtanak neked, így garantált, hogy a folyamat minden lépésével tisztában leszel. 

Az egyedi ékszeredet 6-10 héten belül már a kezedben tarthatod, az első látványtervet pedig csupán 10 napon belül megtekintheted!

Foglalj időpontot még ma és tervezzük meg együtt azt a gyűrűt, ami eddig csak az álmaidban ékesíthetett téged!

Scroll To Top