Így kavarta fel a Gumi.hu az állóvizet a gumiabroncs piacon

A magyar vállalkozások a digitalizáció területén elmaradnak a legtöbb Európai Uniós tagállam szervezeteihez képest. Egy nemzetközi összehasonlítás szerint a hazai cégek utolsó előtti helyen szerepelnek a digitális megoldások integrálását mérő listán. Cikkünkben egy rövid esettanulmányon keresztül szemléltetjük, hogyan segíthet a digitális fejlesztés a versenyelőny megszerzésében.

Üzleti nehézségből versenyelőny

A magyar gumiabroncs és autószerviz piacon moderált mértékben figyelhető meg a digitalizáció. Bár számos kereskedő rendelkezik webshoppal, nem jellemző a kapcsolódó szolgáltatások összekötése az e-kereskedelemmel. 

Az 1995-ben alapított, családi vállalkozásként induló AKH a hazai gumiabroncs piacon több kategóriában piacvezetővé vált. A több mint 25 éves szakmai múltra visszatekintő vállalat éves forgalma meghaladja az 1 millió darab abroncsot. A siker egyik kulcsa a folytonos innováció, ezért döntött úgy az AKH 2018-ban, hogy megkezdi a digitális átállást. Ennek egyik fontos állomása a gumi.hu webshop létrehozása volt, ahol több száz kiváló minőségű gumiabroncs és felni vásárolható meg. Túl a termékek megvásárlásán, a vásárlók időpontot foglalhatnak online abroncscserére vagy egyéb gumiszerviz szolgáltatásokra. Az AKH szervizpartner hálózata több mint 200 tagból áll és országos lefedettségű. A pandémia beköszöntével újabb fejlesztések váltak szükségessé.

 

A vásárlók biztonsága és kényelme érdekében a fokozott higiéniai előírások mellett az AKH létrehozta az érintésmentes rendszert. A termékvásárlás, időpontfoglalás és a végösszeg kiegyenlítése is elvégezhető online. Így vált a nehézségekből versenyelőny, a digitális innováció útján.

Hogyan működik a gumi.hu rendszere?

Termék szelekció

Az első lépést a termékek kiválasztása jelenti. A főoldalon található keresőmodul a műszaki ismeretekkel rendelkező profik és a kezdő autósok számára is könnyen használható. Nem csupán műszaki termék specifikációk alapján, hanem akár autótípus szerint is kereshetők a gumik és felnik.

Időpontfoglalás

A vásárló eldöntheti, hogy házhozszállítással vagy szerviz ponton történő átvétellel kéri a megrendelt termékeket. Amennyiben gumicserét vagy egyéb szerviz szolgáltatást is igényel, akkor az ország minden megyéjében megtalálható AKH szervizpartnerek egyikét szükséges kiválasztani. Az időpontfoglalás gyors és egyszerű online, segít a kellemetlen várakozás elkerülésében.

Online fizetés

Az érintésmentes rendszer lényege, hogy az összes költség megtéríthető online. Így a készpénzes fizetés teljesen elkerülhető. 

Gumicsere és szerviz

Az előre lefoglalt időpontban a szakképzett szerelők elvégzik a szükséges feladatokat. A szezonális abroncscserén túl számos egyéb szervizszolgáltatás is elérhető. Legyen szó légkondicionáló fertőtlenítésről vagy fékcseréről, az AKH szakemberei felkészültek és kifogástalan munkát végeznek.

Gumihotel

A szakszerű abroncstárolás kritikusan fontos a lehetséges deformálódások elkerüléséhez. A helyigényes raktározás nehezen kivitelezhető egyesek számára. Aggodalomra azonban semmi ok. A gumihotel szolgáltatás segíthet ilyen helyzetekben. Hogy működik pontosan? Mutatjtuk!

AKH gumihotel szolgáltatás lépései:

  1. Gumik leadása bármely AKH szervizben
  2. Állapotfelmérés
  3. Abroncsok szakszerű tárolása
  4. Gumik online visszaigénylése gyorsan és egyszerűen
  5. Gumik visszaszerelése az ország bármely pontján AKH szerviz pontokon

Mi tanulható az esettanulmányból?

A digitalizáció terén sok elmaradás figyelhető meg a hazai piacon. Azok a vállalatok, akik képesek üzleti folyamatokat digitalizálni, jelentős versenyelőnyre tehetnek szert. Ezek a fejlesztések sokszorosan megtérülhetnek. Különösen igaz ez azokra a piacokra, ahol a technikai érettség a hazai átlagnál is alacsonyabb. A gumi.hu remek példa arra, hogyan növelhető a piaci részesedés a fogyasztói igények nagyobb fokú kielégítésével.

Scroll To Top