Huawei: nincs bizonyíték arra, hogy a cég biztonsági fenyegetést jelentene az Egyesült Államokra - Gazdasagportal.hu

Huawei: nincs bizonyíték arra, hogy a cég biztonsági fenyegetést jelentene az Egyesült Államokra

Évek óta semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Huawei bármilyen biztonsági fenyegetést jelentene az Egyesült Államok számára, így a vállalattal szembeni vádaskodások egyértelműen geopolitikai indíttatásúak – írta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a távközlési ágazatban tevékenykedő kínai nagyvállalat.

A Huawei az amerikai hírközlési hatóság azon pénteki intézkedésére reagált, amely nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva több kínai távközlési vállalat, köztük a ZTE új eszközeinek amerikai engedélyezését is megtiltotta.
A közlemény kiemeli, hogy a korlátozó intézkedések a Huawei szinte összes eszközére vonatkozóan már három éve érvényben vannak, így a Huaweire nézve nem jelentenek újdonságot, a mostani bejelentések “további vállalatokra vonatkoznak”.
A Huawei Technologies hangsúlyozta hogy a világ több mint 170 országában és régiójában van jelen, és mindenhol a nemzetközi és helyi jogszabályokat szigorúan betartva végzi tevékenységét.
Az Egyesült Államok hírközlési hatósága (FCC) azzal indokolta múlt heti döntését, hogy “az intézkedés védelmet nyújt az amerikai embereknek a nemzetbiztonsági fenyegetésekkel szemben, beleértve a távközlést is”.(MTI)

Scroll To Top