Hogyan működik a SoftPOS? Itt a terminál nélküli kártyás fizetés!

Teljesen új, teljes kényelemmel: ezt adja taxisok, futárok, úton lévő ügynökök, fuvarozók, üzletkötők számára a most bemutatott kártyás fizetési megoldás, a SoftPOS, ami terminál helyett egy egyszerű okostelefonnal is működik. De mi ez pontosan, és hogyan használhatjuk?

Röviden összefoglalva a SoftPOS lényege, hogy egy applikáció segítségével egyszerűen az okostelefonunkat használva is elfogadhatunk Visa és Mastercard kártyás fizetéseket bárkitől, és ehhez nincsen szükségünk terminálra.

Tablet vagy okostelefon, és semmi más

Az alkalmazás biztonságos kártyás fizetés-elfogadási lehetőséggel ruház fel minden eszközt, amin Android 8.0 vagy annál újabb rendszer működik és NFC-képes. Így a kereskedőnek, szolgáltatónak, aki a terminál használatát nem feltétlen érzi kényelmesnek, csakis arra kell figyelnie, hogy az eszköz, amit egyébként is mindig magánál hord, fel legyen töltve és kapcsolódjon az internethez.

A használata pofonegyszerű, egyszerűbb, mint egy netbank-alkalmazásé, a tranzakció másodpercek alatt végrehajtható: egyszerűen meg kell adnunk a fizetési összeget, a vevőnek hozzá kell érinteni a kártyát a mobilhoz (akár egy terminálos fizetéskor), és a fizetés készen is van. A nyugtát pedig e-mailben azonnal továbbíthatjuk digitális formában.

Hogy mekkora összeget fogadhatunk így el? Ez csakis a kártya típusától függ, amivel a vevő fizet, a SoftPOS-ban nincsen felső limitösszeg. A legjobb, ha a vevő okostelefonján beállított bankkártyát használ, ilyenkor ugyanis tényleg elfelejthetjük a felső összeghatárt.

Az alkalmazás további előnye, hogy kimutatásokat is ad: a fizetésekről statisztikákat és grafikonokat láthatsz, így mindig pontosan követni tudod a napon belüli bevételeid, járj bármerre, bonyolíts akárhány tranzakciót.

Hogyan jutok hozzá a SoftPOS-hoz?

Annyit kell csak tenned, hogy ellátogatsz a Fizetési Pont weboldalára, és kérsz egy visszahívást, minden információt megkapsz majd a telepítésről, használatról az értékesítő kollégától.

Itt érdemes kitérni arra is, hogy a Fizetési Pontnál most egyedüliként érhető el két olyan ajánlat, ami hatalmas könnyebbséget és megtakarítást jelent azoknak, akiknek 2021. Január 1-től kötelező kártyás fizetési lehetőséget biztosítaniuk.

Az egyik a Szerződj most, fizess csak januártól ajánlatuk, ami egészen konkrétan azt kínálja a bankkártyás fizetési lehetőség biztosítására kötelezetteknek, hogy egészen december 31-ig csakis a pluszbevétellel kelljen törődniük, emellett viszont nem kell fizetniük az alapdíjat, a havi számlavezetési díjat és a fizetési kártya havidíját sem.

Emellett a Fizetési Pont még (utolsó és egyetlen szolgáltatóként) 80 000 forintos vissza nem térítendő állami támogatást is kínál mindazoknak, akiknél 2017. november 1-jén nem volt üzemben POS-terminál.

Mindezt egyszerre is igényelhetjük az első terminállal együtt – sőt, akkor is, ha cserélni akarunk, és ehhez nincsen más dolgunk,, mint hogy ellátogatunk a weboldalra, és kérünk egy visszahívást!

 

Scroll To Top