HITA: 15 magyar cég az Európai Bizottság piacszerző delegációjában Moszkvában

Az Európai Bizottság (EB) „Missions for Growth” delegációjának moszkvai tárgyalásain 15 magyar cég vett részt, elsősorban a logisztika, a turizmus, a gyógyszeripar, a mérnöki szolgáltatások, az élelmiszeripar és a szolgáltatóipar területéről – közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szerdán az MTI-vel.

A delegáció vezetője Antonio Tajani, az Európai Bizottság alelnöke, aki az európai vállalatoknak igyekszik új piacokat szerezni ezen tárgyalássorozat keretében, ahová üzletemberek kísérik el. A moszkvai eseményen több mint 800-an vettek részt, döntő többségük kis- és közepes vállalkozások képviseletében.
A HITA által vezetett magyar Enterprise Europe Network konzorcium szervezésében 15 magyar cég vett részt a moszkvai tárgyalásokon.
Antonio Tajani találkozott Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel, akivel áttekintették az üzleti kapcsolatok fejlődését akadályozó témákat, például a vámügyintézéseket, a munkavállalást, és a közbeszerzéseket. Az orosz fél nyitottságot mutatott arra, hogy könnyebbé teszi az európai cégek bejutását az orosz piacra – írta a HITA.
Missions for Growth delegáció július 17-18-án Pekingbe, majd szeptember-októberben Indiába, Vietnamba és Mianmarba látogat, év végén pedig Perut keresik fel, majd 2014-ben Ausztráliába és Afrikába látogatnak. (MTI)

Scroll To Top