Heves harcok Szlovjanszknál

Heves harcok bontakoztak ki kedd reggel a kelet-ukrajnai Szlovjanszknál, a terrorellenes műveletben részt vevő ukrán katonák megsemmisítették a Moszkva-barát szakadár fegyveresek több őrhelyét és létesítményét – közölte Arszen Avanakov belügyminiszter.

Az ukrán tárcavezető Facebook-oldalán az írta, hogy nagyon heves lövöldözés folyik a Szlovjanszk melletti Szemenyivka falu környékén, a „terroristák” gránátvetőikkel többször eltalálták a hadsereg páncélozott szállító harcjárműveit, de senkinek sem esett baja.
Avakov arra kérte Szlovjanszk és a környékbeli települések, Kramatorszk, illetve Krasznij Liman lakóit, hogy ne kockáztassák életüket, maradjanak otthonaikban, és ne közelítsék meg „a terroristák” állásait.
Helyszíni beszámolók szerint a város felett harci repülőgépek és helikopterek jelentek meg, tüzérségi tűz robaja is hallatszik. Az Interfax orosz hírügynökség a szakadárokra hivatkozva közölte, hogy páncélozott járművekből álló konvojok tartanak Szlovjanszk felé, sokkal több katonai járműről van szó, mint amennyi már a város környékén van. „Úgy tűnik, hogy harckocsikkal akarnak minket megfojtani” – mondta az egyik felkelő.
Keddre virradóra Kramatorszk környékén is súlyos harcok voltak, egész éjszaka ágyúdörgést lehetett hallani, lövöldözés és erős robbanások hallatszottak a repülőtér környékéről is. Egyes hírek szerint a Kramatorszk melletti Jasznohirka falunál meghalt három szakadár fegyveres, amikor katonák levegőbe röpítették a gépkocsijukat.(MTI)

http://ria.ru/world/20140603/1010440868.html
http://www.unian.ua/politics/924758-pid-slovyanskom-pratsyue-artileriya-y-krujlyayut-vertoloti-aktivist.html
http://www.interfax.ru/world/379288

Scroll To Top