Heti tőzsdei összefoglaló: Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma magasabb volt az előző hetihez képest, a vezető részvények ára emelkedett, a BUX is nőtt.

A BÉT részvényszekciójának forgalma 19,6 milliárd forint volt az előző heti 17,3 milliárd után.
A BUX 2,32 százalékkal emelkedett egy hét alatt, pénteken 17 751,87 ponton zárt.
Hétfőn a magyar részvénypiac alulteljesítő volt, nagyobb mértékben csökkentek az árak, mint a külföldi börzéken általában. A BUX másfél százalékot gyengült a vezető papírok árfolyamai 1,0-2,7 százalék között mérséklődtek.
Kedden fél százalékos erősödéssel korrigálta a BÉT a hétfői árcsökkenést. A Mol 15, az OTP 17, a Richter 49 forinttal emelkedett.
Szerdán gyenge forgalomban a BUX további fél százalékot erősödött. A vezető részvények minimálisan drágultak.
Csütörtökön az európai tőzsdei árak esése ellenére – amit az Európai Központi Bank (EKB) a piacokon csalódást kiváltó intézkedésének tulajdonítottak a szakértők – a BUX emelkedett.
Pénteken a pozitív nemzetközi hangulat húzta a magyar börze árait is. Így a BUX 2 százalékot erősödött.
A héten a vezető részvények közül az OTP 2,87 százalékot emelkedett, pénteken 4080 forinton zárt az előző pénteki 3966 forint után.
A Mol 2,35 százalékkal nőtt a héten, pénteken 12 180 forinton fejezte be a kereskedést.
A Magyar Telekom papírjai 4,42 százalékkal magasabb árfolyamon zárták a hetet, mint az előzőt, pénteken a részvény 354 forintot ért.
A Richter 0,91 százalékos emelkedést ért el a héten, pénteken 3870 forinton zárt.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,45 százalékkal nőtt a héten, 1475,32 pontot ért el pénteken.
A CIB Bank szakértőinek előrejelzése szerint csaknem minden napra jut fontos magyar makrogazdasági adat az előttünk álló héten. A novemberi költségvetési egyenleggel kezdődő sorozat után az októberi külkereskedelmi egyenleg következik. Ezek az adatok várhatóan – a bank szakértői szerint – megerősítik a relatíve kedvező belső- és külső egyensúlyi pozíciókról alkotott eddigi képet. Csütörtökön a fogyasztói árindex novemberi adata
következik, ami egyelőre még nem jelzi az emelkedő trend kezdetét – teszik hozzá. Pénteken pedig megismerhető lesz az előzetes formában már publikált októberi ipari termelési adat háttere.(MTI)

Scroll To Top