Heti tőzsdei összefoglaló: Csökkenő forgalomban mérséklődött a BUX a héten

Csökkenő forgalomban mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a három napos kereskedési héten, a BUX 41 197,14 ponton zárt szerdán, 417,78 ponttal, 1,00 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél.

A részvénypiac forgalma 25,09 milliárd forint volt az előző heti 82,53 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.
Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött összefoglalójában kiemelte, hogy hétfőn jelentős mértékben zuhant a hazai tőzsdeindex, a BUX megközelítette a 40 ezer pontos támasz szintjét, miután az Egyesült Királyságban azonosított új koronavírus mutációra jelentősen romlott a befektetői hangulat. A csonkahét maradék részében azonban felfele araszolt a BUX.
A Richter szállítási-értékesítési megállapodást kötött, a vállalat a Mithra gyógyszergyártóval bővítette ki együttműködését egy új orális fogamzásgátló Latin-Amerika néhány kulcsfontosságú piacára vonatkozó szállítási szerződéssel. A készítményt egy korábbi megállapodás értelmében Európában és Oroszországban a Richter értékesíti, ezentúl Mexikóban, Chilében, Kolumbiában, Peruban és Ecuadorban is fogja. A Richter mérföldkő-kifizetéseket teljesít a Mithra felé.
A Mol eredménye 20 százalékkal eshet vissza – írja az Equilor Befektetési Zrt. Ratatics Péter, a vállalat ügyvezető igazgatója szerint a kőolajszármazékok keresletének soha nem látott visszaesése volt tapasztalható az idén, és ha ezeket a körülményeket figyelembe vesszük, relatíve kedvező évet fog zárni a vállalat. A tisztított EBITDA 20 százalékkal eshet vissza az előző évhez képest, a Bloomberg korábbi konszenzusos előrejelzése 19 százalékos csökkenésről szólt – olvasható az összefoglalóban.

A héten az OTP árfolyama 2,98 százalékkal gyengült, a hét utolsó kereskedési napján 13 140 forinton zárt, heti forgalma több mint 14,18 milliárd forint volt.
A Mol 0,94 százalékkal erősödött a héten, szerdán 2140 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 4,91 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 0,40 százalékkal emelkedett a héten, a részvény 372 forinton zárta a 3 napos hetet, forgalma meghaladta a 304 millió forintot.
A Richter árfolyama 0,41 százalékkal csökkent, szerdán 7285 forinton zárt a papír, heti forgalma több mint 3,08 milliárd forintot tett ki.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3553 ponton zárt szerdán, az előző héthez képest 22,97 ponttal, 0,65 százalékkal magasabban.(MTI)

Scroll To Top