Heti tőzsdei összefoglaló: Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 39 379,78 ponton zárt pénteken, 51,39 ponttal, 0,13 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél.

A részvénypiac heti forgalma 55,51 milliárd forint volt az előző heti több mint 88,76 milliárd forint után. A vezető részvények vegyesen teljesítettek, a Magyar Telekom és a Mol erősödött, az OTP és a Richter gyengült a héten.
Hétfőn csendes kereskedés folyt a BÉT-en, minimális csökkenéssel zárt a BUX, a vezető részvények közül a Mol és az OTP árfolyama kissé csökkent, a Magyar Telekomé és a Richteré mérsékelten nőtt.
Kedden az európai tőzsdékkel a magyar részvénypiac is visszaesett, a csökkenést az amerikai részvénypiacon megjelenő eladói nyomás okozhatta. A Mol és a Magyar Telekom pluszban zárt, az OTP és a Richter viszont több mint egy százalékot esett.
Szerdán a jó nemzetközi hangulatban erősödtek a magyar tőzsdén a vezető részvények, közülük az OTP csaknem 1,8 százalékkal, a Magyar Telekom több mint 1,1 százalékkal.

Csütörtökön az amerikai piacok a hálaadás napi ünnep miatt zárva tartottak, emiatt az európai tőzsdéken is visszafogott volt a kereskedés. A vezető nyugat-európai tőzsdék csökkenéssel zártak, a magyar tőzsde kis emelkedéssel felülteljesítő volt. A vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
Pénteken alacsony forgalom mellett kis csökkenéssel zárt a BUX. Az amerikai piacokon rövidített kereskedés folyt, a befektetők még nem tértek vissza a csütörtöki zárva tartás után; ez hatással volt az európai részvénypiacokra is, illetve valószínűleg emiatt nem volt érdemi mozgás a magyar tőzsdén.
A héten a Magyar Telekom ára 4,59 százalékkal nőtt, pénteken 444,5 forinton zárt, heti forgalma csaknem 2,4 milliárd forint volt.
A Mol 1,22 százalékkal erősödött a héten, 3148 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 11,2 milliárd forintot.
Az OTP árfolyama 0,78 százalékkal gyengült, pénteki záróára 11 380 forint volt, heti forgalma több mint 24,1 milliárd forint volt.
A héten a Richter árfolyama 0,38 százalékkal esett, a papír 5300 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 4,2 milliárd forintot.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3848,66 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 10,9 ponttal, 0,28 százalékkal magasabban.(MTI)

Scroll To Top