Heti tőzsde összefoglaló: A forgalom növekedése mellett esett a BUX a héten - Gazdasagportal.hu

Heti tőzsde összefoglaló: A forgalom növekedése mellett esett a BUX a héten

Növekvő forgalom mellett minimálisan csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a vezető részvények közül kettőnek emelkedett, kettőnek pedig csökkent az árfolyama.

A BUX egy hét alatt 1,49 százalékkal 279,40 ponttal csökkent, pénteken záráskor 18 412,40 ponton állt. A heti forgalom 33,4 milliárd forint volt, míg az előző héten 29,7 milliárd forint értékben kereskedtek a részvénypiacon.
Hétfőn alacsony – 3,8 milliárd forintos – forgalom mellett folyt a kereskedés a magyar börzén. A BUX 26 pontot esett, így nem történt jelentős elmozdulás a nap végére.
Kedden a kezdeti mínusz után lassan, folyamatosan emelkedett a BUX a nap folyamán. Az irány a régióban hasonló volt, a fejlett piacokon viszont rossz hangulatban folyt a kereskedés. A magyar részvényindexet elsősorban az OTP emelkedése húzta fel, több mint 50 ponttal.
Szerdán közepes forgalomban, újra 50 pont felett emelkedett a BUX. Egyedül a Richter-papírok ára csökkent a vezető részvények közül.
Csütörtökön csendes napot zárt a tőzsde, a forgalom sem volt túl nagy. A befektetők figyelmének középpontjában a skót népszavazás állt, emiatt a piac kivárt.
Pénteken a BUX átsúlyozása is szerepet játszott a BÉT mélyrepülésében. A német DAX-index esését követte a BUX is, a tőzsdezárást megelőző egy óráig, de akkor akkora lett az eladói nyomás, hogy a magyar index alá ment a németnek.
A vezető részvények közül az OTP a héten 25 forintot, 0,57 százalékot növekedett, 4405 forintot ért pénteken záráskor.
A Mol 170 forintos, 1,39 százalékos emelkedéssel 12 420 forinton zárta a hetet.
A Magyar Telekom árfolyama 22 forinttal, 5,9 százalékkal 351 forintra csökkent.
A Richter-papírok értéke 215 forinttal, 5,13 százalékkal 3980 forintra esett.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX egy hét alatt 28,11 ponttal, 1,85 százalékkal csökkent, 1493,34 ponton zárt pénteken.(MTI)

Scroll To Top