Heti makronaptár – Építőipari statisztikát közölnek a jövő héten

Csaknem üres a jövő heti adatközlési naptár, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a júliusi építőipari termelés adatait közli.

Kedden jelenik meg az építőipari termelés júliusi statisztikája. Az előző hónapban, júniusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 15,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi, magas bázistól. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 14,2 százalékkal, az egyéb építményeké 17,5 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a májusihoz mérten 6,2 százalékkal emelkedett. Azt írta a KSH, hogy a koronavírus okozta járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok hatása júniusban az építőipar egészére nézve jelentős volt.
Idén az első hat hónapban az előző év azonos időszakához mérten az építőipari termelés 7,4 százalékkal mérséklődött.

Az építőipar termelői árai a második negyedévben 7,7 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A termelői árak az építőipar ágazatain belül az épületek építésében 7,5, az egyéb építmények építése területen 7,6, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 8 százalékkal nőttek a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az építőipar árai az előző negyedévinél 1,6 százalékkal magasabbak voltak – közölte a KSH.(MTI)

Scroll To Top