Hétfőtől forgalomkorlátozás lesz Újbudán az 1-es villamosvonal meghosszabbítása miatt

Hétfőtől forgalomkorlátozásra kell számítani Újbudán az 1-es villamosvonal meghosszabbításával összefüggő munkálatok miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Lezárják a Hengermalom utat a Szerémi út és a Fehérvári út között az átmenő forgalom elől, ezért az Etele útról csak a Fehérvári útra, az ellenkező irányból érkezők pedig a Rákóczi híd felől csak a Szerémi útra tudnak kanyarodni, mindkét esetben jobbra és balra is. A Fehérvári úton a Hengermalom utcai kereszteződésben csak egyenesen lehet továbbhaladni hétfőtől.
Emellett a Prielle Kornélia utca Nándorfejérvári út és a Szerémi út közötti szakaszát a Szerémi út irányába egyirányúsítják, a Dombóvári útról két sávon lehet majd a Fehérvári útra balra kanyarodni, a Nándorfejérvári úttól a Fehérvári út felé pedig egyirányú lesz a forgalom. A BKK a Hengermalom út helyett a Kondorosi út, az Andor út és a Galvani út használatát javasolja.
A forgalomkorlátozások miatt hétfőtől várhatóan két hétig a Kosztolányi Dezső tér felé a Kondorosi út-Tétényi út-Etele út útvonalon közlekedik a 114-es és a 214-es busz, ezért nem érinti az Andor utca és az Etele út/Fehérvári út megállót. Módosított útvonalán mindkét járatra a 213-as busz Nyéki Imre uszoda, Csurgói út, Bornemissza tér és Puskás Tivadar út megállóiban lehet felszállni.(MTI)

Scroll To Top