Hatósági eljárást indít a médiatanács a TV2-vel szemben az Éden Hotel miatt

Elindította a hatósági eljárást a médiatanács az Éden Hotel című műsor miatt “a megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú, sérelmes bemutatásának tilalma, az emberi méltóság vélhető megsértése miatt és a korhatár-besorolás helyességének ellenőrzésére” a TV2 médiaszolgáltatójával szemben – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.

A médiatanács az Éden Hotel április 24-ei adása miatt folytatott hatósági ellenőrzés alapján indította el az eljárást – olvasható az NMHH közleményében.
Hozzátették: az eljárásra – a hiánypótlási időtartamot és néhány más, a jogszabályokban rögzített ügyintézési részt nem számítva – 40 nap áll rendelkezésre, amely 30 nappal meghosszabbítható.
A TV2 múlt szerdai közleményében elismerte hibáját és elnézést kért az Éden Hotel című valóságshow egyik adásában képernyőre kerültek miatt, és kijelentette, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóságshow-t.
A korábban több civil szervezet, illetve párt által is kifogásolt, szexuális bántalmazásnak minősített jelenettel kapcsolatban azt írták, sem a sorozatot gyártó cég, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték. Ezért a képernyőre kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzéséért felelős kreatív osztály vezetője és a tartalom átvételéért felelős szerkesztője írásbeli figyelmeztetést kapott.(MTI)

Scroll To Top