Három százalékos részesedést vásárol a Sharpban a Samsung

A dél-koreai Samsung 10,4 milliárd jenes befektetéssel 3,04 százalékos tulajdonrészt vásárol a Sharp japán elektronikai cégben – jelentette be szerdán a Sharp.

A tőkekapcsolat a pénzügyi gondokkal küszködő japán gyártó tőkepozíciójának javítása mellett utat nyit majd a két cég számára a szorosabb együttműködés előtt az LCD-kijelzők területén.
A Samsung közlése szerint a befektetés biztosítja a cég LCD-kijelzőkkel való stabil ellátását. A japán cég a Samsung egyik fő riválisának, az amerikai Apple-nek is nagy számban szállít LCD-kijelzőket.
Az üzlet március 28-án jön létre, amikor a Sharp 35,8 millió új részvényt ad ki, ezeket a Samsung egyenként 290 jenes áron fogja megvásárolni. Ezzel a Samsung a legnagyobb külföldi tulajdonos lesz a japán cégben.
A Sharp 450 milliárd jenes veszteséggel számol a március 31-ig tartó 2012-es üzleti évre.
A cég decemberben az amerikai Qualcommal állapodott meg egy szintén 10 milliárd jenes tőkeinjekciótól. Korábban a tajvani Foxconnal is tárgyalt a Sharp egy 67 milliárdos befektetésről, ez az üzlet azonban jelenleg úgy tűnik, hogy megfeneklett. (MTI)

Scroll To Top