Halottjai vannak az arkansas-i és a texasi tornádóknak

Legalább hárman életüket vesztették, több tucatnyian pedig megsérültek abban a pusztításban, amelyet több tornádó okozott Arkansas és Texas államban – közölte hétfőn a helyi rendőrség.

Két haláleset az arkansas-i Nashville-ben történt, Texarkanában pedig ketten életveszélyesen megsérültek a vasárnapi viharokban. A szomszédos Texasban, a 2600 lakosú Van kisvároson átvonuló tornádó egy lakos halálát okozta, 26-an pedig kórházi ápolásra szorultak. Tíz felnőttnek nyoma veszett, ezért a hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma emelkedni fog.
Vanben az épületek 30 százaléka megrngálódott és kidőlt fák miatt a település áramellátása megszakadt. Mintegy félszázan a település templomában kialakított menedékhelyen töltötték az éjszakát. Az iskolákban hétfőn tanítási szünetet rendeltek el.
A térségből özönvízszerű esőzéseket és áradásokat is jelentettek. A texasi Granbury bevásárlóközpontjának parkolójában egy több mint 12 méter átmérőjű víznyelő keletkezett.
Az iowai Lake Cityben vasárnap este egy tornádó leszakította egy középiskola tetejét. Az épületben mintegy 150-en voltak, egy ünnepségen vettek részt. Az emberek szerencsére mintegy két perccel a forgószél megérkezése előtt be tudtak menekülni az öltözőkbe és az alagsori helyiségekbe.
Észak- és Dél-Dakotában újabb havazás veszélyére figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.(MTI)

Scroll To Top