Gyurcsány ma is előbb adóztatná a családokat, mint az extranyereséges szektorokat

A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíció (DK) előbb adóztatná meg a családokat és a munkavállalókat, mint a több százmilliós vagy akár milliárdos bevétellel rendelkező reklámipari szereplőket.

A nagyobbik kormánypárt kedden Gréczy Zsolt DK-szóvivő nyilatkozatára reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményben rögzítette: Fidesz támogatja, hogy legyen reklámadó és továbbra is az extraprofittal működő szektorok vállaljanak nagyobb részt a közterhek viselésében. A kormány által tervezett kétkulcsos reklámadó kellőképpen garantálja a hazai kisvállalkozások védelmét és adómentességét.
Mint írták, a DK a reklámadótól eltekintene, de a gyermekesektől elvenné a családi adórendszert, eltörölné a családi kedvezményt és újra legalább duplájára emelné a személyi jövedelemadót. A Fidesz-frakció azonban folytatja a családok és a munkavállalók adócsökkentését és támogatja a reklámadó fenntartását – közölte a nagyobbik kormánypárt.
A Demokratikus Koalícióhoz szóvivője keddi sajtótájékoztatóján jelentette be: a DK-hoz tartozó független képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy szüntessék meg a reklámadót.
(MTI)

Scroll To Top