Gyorsult a kínai gazdasági aktivitás februárban

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben gyorsult a kínai gazdaság teljesítménye februárban mind a feldolgozóipari, mind a szolgáltató szektorban a logisztikai információs központ, a CLIC által készített felmérés szerint, amelyet szerdán ismertetett a nemzeti statisztikai hivatal (NBS).

A CLIC feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a várt 50,5 pont helyett 52,6 pontra ugrott februárban, 2012 áprilisa óta legmagasabb szintre nőtt a januári 50,1 pontról.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását jelzi.
A kínai feldolgozóipari BMI tavaly szeptember óta januárban érte el első alkalommal az 50 pont feletti értéket, elsősorban a járványvédelmi korlátozások enyhítésének hatására.
A szolgáltatóipari BMI, pontosabban a nem-feldolgozóipari BMI a becsült 55 pontnál magasabb, 56,3 pont lett a januári 54,4 pont után. Ez a mutató négy hónap után szintén januárban lépte át először az 50 pontot.
A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok összevonásával képzett kompozit BMI 56,4 pontra emelkedett februárban a januári 52,9 pontról.(MTI)

Scroll To Top